Kik - Kirsten van Teijn - Jaloezie is een bitch
Kik - Kirsten van Teijn - Jaloezie is een bitch Foto: Djojo & Versteeg

Nieuw theaterseizoen is gestart in Stadsgehoorzaal

· leestijd 2 minuten Algemeen

kAMPEN – Het nieuwe theaterseizoen is begonnen. Bauke Bakker, Paul de Leeuw,  Stef Bos, Tineke Schouten en ook de Nederlandse Bachvereniging, ze staan allemaal op het programma. De Stadsgehoorzaal is afgelopen zaterdag gestart met de losse kaartverkoop. 

Vol trots vertelt directeur Jelle Wouda over de programmering, het gebouw en alle activiteiten van de Stadsgehoorzaal. Hij is hoopvol. Na een tijd waarin de theaters niet bezocht konden worden, komen oude klanten weer terug. Een nieuwe, ook wat jongere leeftijdsgroep, vindt zijn weg richting het theater. Het lijkt alsof mensen juist meer behoefte hebben aan iets dat echt is, in dit digitale tijdperk. ‘In het theater kun je lachen, huilen, alles met emoties wat je wilt. Dat hebben mensen gemist.’

Programmering in het nieuwe seizoen

Er zijn in het nieuwe seizoen 110 voorstellingen geprogrammeerd. Zaterdag 13 mei begon de abonnementenverkoop. Mensen die een abonnement hebben, krijgen zo de kans om in een week de voorstellingen uit te zoeken en te boeken voor het komende seizoen. 

Dat is een goede en feestelijke start geweest. De meeste abonnementhouders hebben gemiddeld 5 voorstellingen geboekt. Vanaf half 10 stonden mensen te wachten om te kunnen boeken. Als men dan even moet wachten, kan men in de foyer even een kopje koffie drinken en elkaar ontmoeten. Wouda: ‘Het leuke van het theater is dat iedereen altijd blij is.’

De programmering is breed. Een volledige mix, van hoogstaande muziek, tot gezellig met Tineke Schouten lachen, van mooi theater tot meezingen met Nederlandse hits. ‘Dat willen we ook’, zegt Wouda, ‘het gebouw is van iedereen. We willen echt het podium van de stad zijn’. 

Trots zijn ze bij De Stadsgehoorzaal op de Club Teatro’s, die 3 keer in het jaar in het hele gebouw en in de Broederkerk gehouden wordt. Dat gebeurt nu voor de derde jaar op rij. Het is een klein festival, met korte voorstellingen van verschillende genres, zoals onder andere toneel en cabaret. Vanaf dat je het gebouw binnenkomt zijn er speciale acts en die breiden zich uit in het hele gebouw - in de gangen, kleedkamers, de kerk, foyers en het theater zelf. Er komt een breed publiek, van tieners tot senioren. 

Top 10 mooiste theaters

De prachtige Stadsgehoorzaal stamt uit 1891 en is nog in originele staat. Buitenkant en binnenkant zijn, ook bij restauratie, volledig in ere gehouden. Met recht een monumentaal theater. Maar wel met alle technische voorzieningen van deze tijd en goed onderhouden. Vol trots vertelt Wouda: ‘We staan in de top 10 van de mooiste theaters van Nederland. Het is fijn om hier te zijn! Als de mensen vrolijk zijn, worden wij ook vrolijk!’

Educatie en andere activiteiten in de Stadsgehoorzaal

De Stadsgehoorzaal biedt ruimte aan meerdere activiteiten. Zo is het theater ook het podium van amateurverenigingen en andere kleine verenigingen in Kampen. De Stadsgehoorzaal heeft eigen producties, waaronder een eigen musical, waarin professionele spelers en amateurs meespelen. Er zijn andere kleine gezelschappen die hier hun productie maken en hun kantoor hebben. Een belangrijk item is het educatieve gedeelte. Het is belangrijk dat kinderen al in aanraking komen met cultuur. De Stadsgehoorzaal zoekt actief contact met scholen, maar scholen kunnen zich ook zelf op voorstellingen inschrijven, er is voor alle leeftijden wel iets te vinden in het programma. 

Programmering en kaartverkoop zijn te vinden op www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

 Inzetje met vijf grote namen

        •        Stef Bos – 14/10/’23

        •        Paul de Leeuw – 16/11/’23

        •        Tineke Schouten – 1-2/12/’23

        •        Belle Perez – 8/2/’24

        •        Daniel Lohues – 18-19/4/’24

Nick de Vries

Afbeelding
Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie (3 foto's) 3 foto's instagram 5 mei, 00:25
Afbeelding
Dodenherdenking IJsselmuiden 2024 (4 foto's) 4 foto's instagram 4 mei, 23:10
www.vegk.nl
Aandacht voor 'Bevrijding' op bevrijdingsdag bij de Volle Evangelie Gemeente Kampen Algemeen Ingezonden 4 mei, 22:25