Jac Ruiten en Rob van der Weerd.
Jac Ruiten en Rob van der Weerd. Foto: Tennekes

Tigerclub sluit seizoen af met twee bands in Stadsgehoorzaal

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Leo Polhuijs)

KAMPEN – The Eagles, Dire Straits, Eric Clapton, Led Zeppelin… De Tigerclub verzorgt op vrijdag 16 december een muziekavond in de Stadsgehoorzaal waarbij nummers uit de jaren zestig en zeventig centraal staan. De avond vormt de afsluiting van het muzikale jaar van de Tigerclub. “Het wordt beregezellig en publiek kan lekker dansen,” geniet organisator Rob van der Weerd nú al.

De Tigerclub houdt het jaar door muziekavonden in De Vier Jaargetijden. Bands uit heel Nederland verzorgen de optredens. “Meestal een stuk of zes, zeven keer,” zegt de geboren en getogen Kampenaar Rob in vlot Kampens dialect. “De 16e december moet echt een klapper worden. We hebben al eens eerder een avond verzorgd in de stadsgehoorzaal. Dat was drie jaar geleden, ter gelegenheid van ons vijfentwintigjarig bestaan. Er kwamen toen driehonderd mensen. Natuurlijk hopen we dit keer ook weer op veel mensen.”

Zwolle

Rob vertelt er uitdrukkelijk bij dat hij het heeft over Tigerclub Kampen. “De oorsprong van de club ligt in Zwolle, waar bands op zondag optraden in Suisse. Dan heb ik het over zo’n vijftig jaar geleden. De Zwolse club bestaat niet meer maar in Kampen is het initiatief weer opgepakt door Jac Ruiten en mijn persoontje. Tigerclub Kampen bestaat nu bijna dertig jaar. Ons publiek bestaat vooral uit veertig plussers, op een enkeling na interesseren jongeren zich niet zo voor muziek uit de jaren zestig of zeventig.”
Rob, die de zeventig inmiddels is gepasseerd, was vertegenwoordiger, dreef café De Blokhut en zong in verschillende bandjes. Tegenwoordig is hij muzikaal minder actief, maar hij is nog wel manager van Blue Finger Connection, dat Zwolle als basis heeft.

Live The Casanova’s en Clemens en Clemens

Voor Rob gaat er helemaal niets boven muziek uit de jaren zestig en zeventig. “Dat is pas echt goede muziek, veel mooier dan wat je tegenwoordig hoort. Vooral iemand als Joe Cocker, daar ben ik helemaal weg van.” Aldus de Kampenaar, de zijn muzikale sporen dan ook heeft verdiend in de Joe Cocker Tribute Band.

In de Stadsgehoorzaal treden The Casanova’s op, een viermansformatie met Bauke Bakker, uitgeroepen tot de beste zingende drummer van Nederland, G.J. van der Weerd, Geert Leurink en Rutger Renden. Verder treden vader en zoon Clemens en Clemens op. Dit duo verzorgt de muziek in de foyer, terwijl The Casanova’s op het podium plaatsnemen maar genoeg ruimte overlaten voor het publiek. ‘”Dat kan lekker ouderwets dansen op de klanken van mooie muziek,” besluit Rob.

Vrijdag 16 december, stadsgehoorzaal Kampen, aanvang 21:00 uur, zaal open. Voorverkoopadressen: Stadsgehoorzaal en Goosen Oudestraat. 

Nick de Vries