Afbeelding
Foto: Tennekes

Zilveren legpenning voor Jac Ruiten en Rob van der Weerd na de voorstelling ‘Op Zien Kampers’ (5 foto’s)

Algemeen

Op vrijdag 19 mei reikte burgemeester Sander de Rouwe de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan Kampenaren Jac Ruiten en Rob van der Weerd. De uitreiking vond plaats na de voorstelling ‘Op Zien Kampers’ in de Stadgehoorzaal in Kampen.

De heren Ruiten en Van der Weerd zetten zich al jaren in voor het behoud van het Kamper dialect. Samen hebben zij dit jaar voor de zesde keer de voorstelling ‘Op Zien Kampers’ gemaakt. De voorstellingen maken elk jaar deel uit van de programmering van de Stadsgehoorzaal.

In 2016 is het begonnen als een uitprobeersel. Het bleek een groot succes en sindsdien werd de voorstelling ieder jaar vaker gespeeld dan het jaar ervoor. In 2023 staan drie voorstellingen gepland.

De grote liefde voor de stad met zijn dialect is duidelijk te merken in de verhalen die ze tijdens de voorstelling vertellen over markante inwoners met hun bijnamen en gebeurtenissen in de stad. Zij hebben als missie het Kamper historisch en cultureel erfgoed in stand te houden.

Beide heren zijn verweven met de Kamper samenleving. De heer Ruiten is gepensioneerd onderwijzer, veel gevraagd zanger en levert creatieve bijdragen aan diverse evenementen. De heer Van der Weerd is gepensioneerd horecaondernemer, veel gevraagd zanger met een passie voor muziek en voorzitter van de supportersvereniging van KHC.

Het college van burgemeester en wethouders besloot daarom aan de heren de zilveren legpenning van de gemeente Kampen toe te kennen. De zilveren legpenning van de gemeente Kampen is een eerbetoon en een blijk van waardering voor verdiensten of bijzondere prestaties voor de gemeenschap.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding