Afbeelding
Foto: Landstede Groep

Theo Rietkerk (CDA) definitief door als Eerste Kamerlid

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN –Theo Rietkerk uit Kampen mag definitief door als Eerste Kamerlid namens het CDA. Dat blijkt uit de officiële uitslag van de Eerste Kamerverkiezing, die de Kiesraad op 1 juni bekendgemaakt heeft. Rietkerk kan zich zodoende als senator blijven inzetten voor een goede kwaliteit van wet- en regelgeving en een efficiëntere uitvoering.

Als Eerste Kamerlid moet Theo Rietkerk de uitvoering, kwaliteit en handhaving van wetten en regels bewaken. “Als volksvertegenwoordiger vind ik het een mooie opgave om mijn expertise en ervaring uit de praktijk daarvoor in te kunnen blijven zetten. De praktijk van de mensen in de regio, die ik ook dagelijks ervaar. Ik woon en werk tussen ondernemers, tussen studenten en ben actief als vrijwilliger bij Go-Ahead Kampen”, aldus Rietkerk. “Het geluid van de regio moet in Den Haag meer gehoord worden”

Rietkerk benadrukt dat de Eerste Kamer niet voor het politiek-inhoudelijke debat is. “Dat hoort in de Tweede Kamer. Krijg ik een politiek-inhoudelijke vraag, dan zet ik die door. Bij lokale kwesties schakel ik met gemeenteraadsleden Henk Selles, Jacolien van de Wetering, Niek Teune of Robertjan de Wilde van CDA Kampen. Of ik bel Tweede Kamerlid Hilde Palland. Wat voor de inwoners voor Kampen speelt, zet zij op de Haagse agenda. En dat doet ze goed, vind ik. Korte lijntjes zijn effectief en het geluid van de regio moet in Den Haag meer gehoord worden.”

De voormalige fractie van het CDA heeft zich de afgelopen jaren in de Eerste Kamer ingezet voor onder andere het schrappen van het leenstelsel voor studenten, het verminderen van regels voor het midden- en kleinbedrijf en het verlagen van huren. De zes senatoren van de huidige Eerste Kamerfractie van het CDA worden op 13 juni geïnstalleerd. Zij zijn afkomstig uit heel Nederland. Ook deze CDA’ers werken vanuit de joods-christelijke traditie. Hierbij heeft iedere senator een eigen aandachtsgebied.

Speerpunt van Rietkerk voor de komende tijd is desgevraagd ‘regelzucht verminderen en de procedures versnellen’. “Inwoners, ondernemers en vrijwilligers kunnen goed hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Geef ze de ruimte als ze een woning of een bedrijf willen bouwen, verbouwen of uitbreiden. De schop moet sneller de grond in kunnen”, aldus Rietkerk.

Theo Rietkerk werd halverwege 2019 geïnstalleerd als senator namens het CDA. Het werd zijn derde functie binnen de politiek; tussen 1998 en 2003 was Rietkerk lid van de Tweede Kamer voor het CDA en daarna was hij elf jaar gedeputeerde van de provincie Overijssel. Het lidmaatschap van de Eerste Kamer is een deeltijdfunctie; Rietkerk blijft het ook de komende periode combineren met zijn baan als voorzitter van het College van Bestuur van de Landstede Groep.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 9 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 9 uur geleden