Onderschrift foto: V.l.n.r.: Bernard van den Belt, Gerben Wijnja, Jan Willem Schutte en Hilde Palland.
Onderschrift foto: V.l.n.r.: Bernard van den Belt, Gerben Wijnja, Jan Willem Schutte en Hilde Palland. Foto: Richard Tennekes.

Organisatie verwacht spektakel verwacht bij Groot Kamper Verkiezingsdebat

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Op zaterdag 18 november gaan Hilde Palland (CDA), Gerben Wijnja (D66), Bernard van den Belt (SGP) en Jan Willem Schutte (ChristenUnie) vanaf 19.30 uur met elkaar in debat tijdens het Groot Kamper Verkiezingsdebat in de Stadsgehoorzaal. Bijzonder is dat de vier politici allemaal verkiesbaar zijn bij de Tweede Kamerverkiezingen én in de gemeente Kampen wonen. Een gratis ticket kan gereserveerd worden via de website van de Stadsgehoorzaal.

Het was kandidaat-Tweede Kamerlid Gerben Wijnja (D66) die het idee had om een verkiezingsdebat te organiseren met de vijf politici uit de gemeente Kampen die op een landelijke kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staan. “Het is uniek dat zoveel inwoners van onze gemeente verkiesbaar zijn. Blijkbaar is de Kamper politiek een excellente leerschool. Hoe leuk zou het zijn om samen het debat aan te gaan en de politiek tussen Den Haag en Kampen te verbinden. Juist in Kampen valt wat te kiezen”, aldus Wijnja.

Aan het Groot Kamper Verkiezingsdebat wordt – naast Gerben Wijnja (D66) – meegewerkt door Hilde Palland (CDA), Bernard van den Belt (SGP) en Jan Willem Schutte (ChristenUnie). Zij hebben allemaal ervaring opgedaan in de Kamper gemeenteraad. Wijnja en Schutte zijn zittende raadsleden; Van den Belt is tegenwoordig wethouder en Palland momenteel Tweede Kamerlid. Joeri Pool (PVV) is helaas niet in de gelegenheid om deel te nemen aan het Groot Kamper Verkiezingsdebat. 

Het debat zal plaatsvinden in de Stadsgehoorzaal, die de grote zaal voor deze avond gratis beschikbaar wil stellen. Tijdens de avond zal er uiteraard door de kandidaten gedebatteerd worden over thema’s als bestaanszekerheid, huisvesting en land- en tuinbouw. Dit gaan zij doen onder leiding van radiopresentatrice Astrid de Jong. Daarnaast is er voldoende ruimte voor interactie met de zaal. Het publiek kan dus zeker zijn stem laten horen.

Gratis toegang

De deuren van de Stadsgehoorzaal zijn om 18.30 uur geopend. Het Groot Kamper Verkiezingsdebat zal om 19.30 uur van start gaan. Voorafgaand aan het programma, tijdens de pauze en na afloop kunnen consumpties gekocht worden. Een gratis ticket voor de avond kan gereserveerd worden via de website van de Stadsgehoorzaal.

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44