Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Laat je speelgoed verkopen op de 2e hands speelgoedbeurs

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Op zaterdag 16 maart organiseert de Speel-O-Theek Kampen een tweedehands speelgoedbeurs. De beurs is van 10.00 – 13.00 uur in Stadskazerne op de 2e verdieping (Johan van Mulkenzaal).

De organisatie vertelt: “Onze Speel-O-Theek is een goed voorbeeld van duurzaam gebruik van spullen. Door speelgoed te lenen, hoeft alles niet nieuw worden aangeschaft maar kan het worden gedeeld. Om meer aandacht aan circulariteit te geven, gaan we opnieuw een tweedehands speelgoedbeurs organiseren. Ieder huishouden met kinderen heeft ergens wel een doos met speelgoed staan wat niet meer wordt gebruikt. Zonde, want er zit vast iets tussen wat een kind uit een ander gezin ontzettend leuk zal vinden. Zo moedigen wij hergebruik aan. Daarnaast zal het speelgoed goedkoop in aanschaf zijn, dus ook als iemand wat minder te besteden heeft kunnen er leuke dingen gekocht worden.

Op de beurs gaan de vrijwilligers van de Speel-O-Theek het speelgoed voor een ieder verkopen. Van de opbrengst is 70% voor de verkoper, 30% is voor de Speel-O-Theek voor het organiseren van de beurs en het uitbreiden van haar speelgoedcollectie. 

Wil je speelgoed verkopen? Via de website van de Speel-O-Theek kan een verkoopnummer worden aangevraagd. Ook zijn daar alle regels te vinden over welk speelgoed ingeleverd mag worden, de tijden van brengen en het ophalen van de opbrengst. Niet verkocht speelgoed kan door de verkopers gedoneerd worden aan een goed doel.”

Bezoek aan de speelgoedbeurs op 16 maart is gratis.

Tijdens de week van de circulaire economie vinden op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart meer activiteiten plaats in en rond de Stadskazerne w.o. een kledingruil, lezing, workshops en een planten-/stekjesbieb. Het programma voor deze dagen is op de website van de bibliotheek te vinden.

Informatie over de speelgoedbeurs: www.speelotheekkampen.nl.