Afbeelding
Aangeleverd.

Kerstconcert The Gents in De Burgwal verplaatst naar de middag wegens corona

Cultuur

KAMPEN – “Voor het echte kerstgevoel bent u bij de concerten van The Gents aan het goede adres”, aldus de mannen van dit koor. Het mannenensemble komt zaterdag 18 december naar De Burgwal voor een kerstconcert. Het ensemble zou eerst ‘ savonds een concert geven, maar dit is door de organisatie verplaatst naar de middag vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

Bekende kerstliederen worden zaterdagmiddag 18 december afgewisseld met onbekende parels uit de a cappella koormuziek. De stemmen van het mannenensemble, met het unieke geluid vanwege de sprankelende heldere klank van de countertenoren en de diepe, warme basklanken, verlichten en verwarmen de donkere decembermaand. Kaarten zijn te koop via www.deburgwal.com en kosten 15 euro voor volwassen en 10 euro voor jeugd tot 18 jaar. De voorverkoop is gestart.
In 1999 legden enkele zangers uit het Roder Jongenskoor de basis voor een nieuw mannenensemble. Onder leiding van dirigent Peter Dijkstra bestormden The Gents succesvol de nationale en internationale muziekpodia. Sinds begin 2018 staat Annemiek van der Ven bij The Gents aan het roer. Het repertoire van The Gents beperkt zich niet tot een specifieke periode. Het koor verslond veel ijzeren repertoire voor mannen: Byrd, Tallis, Poulenc en Duruflé stonden allemaal op de lessenaar. Daarnaast schreven diverse componisten en arrangeurs speciaal voor The Gents, bijvoorbeeld Wouter van Belle, Joost Kleppe, Bob Zimmerman, Jetse Bremer en Monique Krüs. Van renaissance tot romantiek, pop en jazz, de mannen zingen het met verve. Met enige regelmaat werken The Gents samen met gerenommeerde kunstenaars. The Gents, Zaterdag 18 december 2021, Aanvang 15:00 uur, De Burgwal, www.deburgwal.com.

Nick de Vries

Nick de Vries