Empieza la musica #1, acryl op linnen, 200 x 150 cm, 2021
Empieza la musica #1, acryl op linnen, 200 x 150 cm, 2021 Foto: Karin Hoogesteger

Nieuwe expositie in de Stadsgehoorzaal

Cultuur Ingezonden

Sinds vorige week is in de Stadsgehoorzaal een nieuwe expositie te bezichtigen. Karin Hoogesteger (Emmeloord, 1973) toont er een kleine selectie van haar schilderijen die in de afgelopen 12 jaar zijn ontstaan. De tentoonstelling is het bekijken meer dan waard.

Karin Hoogesteger volgde de lerarenopleiding Tekenen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna heeft zij haar opleiding voortgezet aan de Christelijke hogeschool voor de kunsten Constantin Huygens in Kampen (nu ArtEZ hogeschool voor de kunsten Zwolle), studierichting Illustratie. In 1997 heeft zij haar opleiding succesvol afgerond.

Aanvankelijk heeft Karin Hoogesteger als illustrator gewerkt, maar uiteindelijk is zij full-time schilder geworden. Haar schilderijen bevinden zich in collecties over de gehele wereld. In Nederland wordt haar werk vertegenwoordigd door diverse galeries.

In de gang op de begane grond hangen enkele schilderijen van boomhutten in een oerwoud of bos. In de gang op de eerste verdieping hangt een drietal indrukwekkende vrouwenportretten.

De expositie duurt tot en met woensdag 28 juni 2023. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kassa-uren: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling.