Het Dudok Quartet Amsterdam en Quintus Kampen samen in concert
Het Dudok Quartet Amsterdam en Quintus Kampen samen in concert Foto: Quintus Kampen

Qu&Du(dok) Concert in De Burgwal

Cultuur Ingezonden

KAMPEN – In aanloop naar de Dudok Muziekdagen van 16 t/m 19 mei in Kampen is het Dudok Quartet Amsterdam een bijzondere samenwerking aangegaan met kunstencentrum Quintus. Hoogtepunt van dit samenspelproject is het grote Qu&Du(dok) Concert op donderdag 18 april om 18.30 uur in De Burgwal, huis van muziek en verdieping aan de Burgwal 60. Tickets kosten €3 p.p. en zijn verkrijgbaar via quintuskampen.nl.

Het Dudok Quartet Amsterdam behoort tot de top van de strijkkwartetten in Nederland. Al meer dan 15 jaar laat het kwartet horen, zien en voelen dat muziek raakt en leidt tot verdieping en verbinding. Dudok wordt gevormd door Marleen Wester (viool), de van oorsprong uit Kampen afkomstige Judith van Driel (viool), Marie-Louise de Jong (altviool) en David Faber (cello). Onder de titel ‘Thuis’ organiseren zij van 16 t/m 19 mei de eerste editie van de Dudok Muziekdagen, met grote en kleine concerten, muzikale wandelingen, baby- en kinderconcertjes, een lezing, masterclass, Tsjaikovski-cyclus en meer op verschillende locaties in de binnenstad van Kampen (info: dudokmuziekdagen.nl). 

Muzikaal hoogtepunt

Dankzij de unieke samenwerking binnen het Qu&Du(dok) Samenspelproject hebben een kleine honderd muziekleerlingen bij Quintus de afgelopen maanden fanatiek gerepeteerd, zijn zij persoonlijk geïnspireerd door de Dudok-leden en mogen zij met hun ensemble samen met Dudok optreden in hét Qu&Du(dok) Concert op 18 april in De Burgwal. Het programma begint om 18.30 uur en bevat een pauze. Kaarten à €3 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via quintuskampen.nl en aan de deur bij De Burgwal.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16