Afbeelding
Foto: Christein van Hoffen

Kamermuziekfestival in binnenstad Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De historische binnenstad van Kampen is van 16 tot en met 19 mei het kloppend hart van kamermuziek tijdens de eerste editie van de Dudok Muziekdagen. Dit kamermuziekfestival, georganiseerd door het gerenommeerde Dudok Quartet Amsterdam, biedt een mix van concerten, muzikale wandelingen, interactieve sessies en kinderactiviteiten, allemaal geïnspireerd door het thema ‘thuis’. 

Voor dit weekend heeft het Dudok Quartet Amsterdam zijn meest geliefde kamermuziekvrienden uitgenodigd om samen vier dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen. Tijdens deze eerste editie vormt het kwartet samen met Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein het muzikale basiselftal. Deze topmusici zullen samenkomen voor vier centrale ‘Thuis’-concerten, die ieder een unieke interpretatie van het thema ‘thuis’ in de muziek verkennen. Naast de concerten kunnen bezoekers genieten van muzikale wandelingen, yogasessies, een sing-along voor alle leeftijden en speciale latenight concerten. 

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Kampen, waaronder de Burgwal als ‘verborgen parel’ onder de kamermuziekzalen van Oost-Nederland. Maar ook de Cellebroederspoort, de Bovenkerk en Sint Annakapel vormen onder andere het decor van dit muzikale weekend. Voor meer details over de Dudok Muziekdagen, inclusief het volledige programma en informatie over ticketverkoop, bezoek www.dudokmuziekdagen.nl. 

De jonge maker 
In aanloop naar de Dudok Muziekdagen wordt samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, Kunstencentrum Quintus en het Grafisch Lyceum Utrecht. ‘’Wij vinden het belangrijk om samen te werken met studenten en leerlingen, omdat wij in onze jonge jaren veel hebben gehad aan ‘idolen’ in de muziek.’’ aldus het Dudok Quartet. Een strijkkwartet is een andere samenwerkingsvorm dan andere muziekgroepen, de intensiviteit van de samenwerking is goed om over te brengen aan studenten. ‘’Wij werken iedere dag aan ons ambacht, vol passie, enthousiasme en intrinsieke motivatie. Dit willen we meegeven aan jonge musici.’’

Dudok Quartet Amsterdam 
Het Dudok Quartet Amsterdam staat bekend om hun dynamische en innovatieve benadering van kamermuziek en heeft de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal erkenning gekregen. Met de Dudok Muziekdagen breiden zij hun artistieke visie uit, met als doel een nieuw platform voor kamermuziek te creëren en een brug te slaan tussen artiesten en het publiek.