Afbeelding
Tennekes. Archief.

Welke horecagelegenheden zetten het terras buiten?

· leestijd 2 minuten Horeca Kampen

Op 28 april mogen de terrassen van de horeca weer open. Er geldt wel een beperking, want ze mogen alleen open van 12.00 tot 18.00 uur. Dat is niet voor iedereen even praktisch. De Brug deed een rondje langs de café’s om te vragen hoe zij omgaan met de nieuwe regels.

Rik Vinke: “Cafe eigenwijs was altijd al open voor alles to go. Dus we gaan met het terras ook gewoon open 7 dagen per week. Reserveren is mogelijk: (038) 3320598. Ook de bezorging gaat gewoon door.”

Café De Lantaarn gaat open onder voorwaarden en alleen als het mooi weer is.

Sportcafé de Reeve blijft voorlopig gesloten en hoopt na de zomervakantie haar gasten weer normaal te kunnen ontvangen.

’t Trappetje gaat open met terras. “Hopen op mooie dagen in mei en juni en dat we allemaal zo snel mogelijk allemaal weer onze normale werkzaamheden kunnen oppakken. Voor ons is de begintijd van 12.00 uur de grootste tegenvaller. Alhoewel we ons er van bewust zijn dat er collega’s zijn die nog steeds helemaal niets kunnen.”

De Leuke Hanzestad gaat open.

Eetkamer de Tijd zet het terras neer.

The Corner gaat de zaterdagen open

De Vier gaat open met terras als het mooi weer is. “We nemen geen reserveringen aan op het terras en via social media maken wij het bekend als we besluiten niet open te gaan door weersomstandigheden. Ons terras is geopend tot 18.00 uur, vervolgens is er mogelijkheid om een daghap mee naar huis te nemen.”

De pub opent haar terras. 

- Geen reserveringen, terras is op inloop.

- Niet meer dan 2 personen aan een tafel met uitzondering van huishoudens. We willen allemaal graag weer lekker op het terras zitten, dus houd je hier ook echt aan.

- Graag niet op eigen initiatief met tafels en stoelen gaan schuiven.

- Het terras is van 12:00 - 18:00 geopend.

Wij hopen op jullie begrip en zien jullie graag vanaf woensdag 28 april weer op ons prachtige terras. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

’t Ponton

Hoewel we nog ver verwijderd zijn van ‘normaal’, vinden we het fijn om weer te doen wat we leuk vinden, namelijk; gasten ontvangen! Omdat wij met ons terras volledig afhankelijk zijn van het weer de volgende belangrijke informatie.

* We bekijken per dag of het de moeite waard is om het terras te openen. Als we gesloten blijven, lees je dit op onze socials.

* In principe zijn we open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Tot er nieuwe versoepelingen volgen.

* Reserveren kan alleen ter plekke op het moment dat een tafel beschikbaar is. Je hoeft hiervoor dus niet te bellen of te appen.

* Wij bieden geen arrangementen aan tot nieuwe versoepelingen volgen. Dus geen high wines en high cocktails.

* Kom in tweetallen of als huishouden en ga niet in discussie over de regels, het is allemaal al lastig genoeg.

* Groepen zijn niet toegestaan dus probeer dit s.v.p. ook niet.

* Zijn er onduidelijkheden over de regels? Vraag dit dan gerust.

Bezoekers moeten wachten bij de ketting voor het terras. Desinfecteer je handen. Een medewerker geeft aan of er plek is en checkt of je gezond bent. Eenmaal op je plek, vul je het bron- en contactformulier in. 

Laat tafels en stoelen staan waar ze staan en betaal bij voorkeur met pin. 

Daarnaast vragen wij in deze weken begrip te hebben voor foutjes in de bediening of wanneer iets niet voorradig is. Helaas is er geen tijd geweest om bediening in te werken of proef te draaien. Wij werken hard om je een plezierige ervaring te geven! 

De Veerman van Kampen blijft nog even dicht.

“Hoewel wij verwacht en gehoopt hadden om volgende week met ons varende terras tochten te kunnen gaan maken, is dit helaas nog niet toegestaan. Wij zullen de aankomende tijd gebruiken om helemaal voor jullie klaar te zijn wanneer het wel mag!  Volgens de routekaart zal dit 26 mei zijn en daar hopen wij dan ook heel erg op. Hopelijk tot snel crew Veerman.”

De Stadsherberg heeft geen terras en moet nog even wachten.