ChristenUnie Kampen plant bomen op Landgoed Buckhorst in Zalk
ChristenUnie Kampen plant bomen op Landgoed Buckhorst in Zalk

ChristenUnie plant bomen in Zalk

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Op het oude landgoed Buckhorst in Zalk werden nieuwe eikenbomen geplant. De ChristenUnie stak de handen uit de mouwen en hielp met het planten.

Nieuwe toekomst

Het kasteel Buckhorst stamt uit de 13e eeuw en heeft een roemrucht verleden. Voor het oude landgoed gloort een nieuwe toekomst. Wouter en Ellen van Raalte zijn de nieuwe eigenaren en willen deze plek graag weer nieuw leven inblazen en opnieuw inrichten voor komende generaties. Het doel is dat er meerdere gezinnen gaan wonen. Ook wordt tijdelijk onderdak geboden aan mensen die daar om uiteenlopende redenen behoefte aan hebben. Een kleinschalige boerderij met vee, een moestuin en houtwerkplaats biedt optie tot werk voor deze mensen. Bewoners van Zalk zijn betrokken bij de plannen. Het is een mooi buurtinitiatief waar Hero Klinker van Dorpsbelangen Zalk trots op is.

Bomen planten

Op het oude landgoed is veel onderhoud nodig. Ook zijn veel bomen verdwenen. Bomen zijn heel belangrijk. Ze maken onze wereld mooier en gezonder. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. Dit geeft exact een van de speerpunten van de ChristenUnie weer: “Zorg voor de schepping”

Groene Loper Kampen
Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Groene Loper Kampen gaf vrijdag 28 januari 110 bomen weg. Het gaat om inheemse bomen, zoals de berk, iep, kastanje en verschillende fruitbomen. In totaal werden 110 bomen geplant bij 25 buurtinitiatieven, scholen, kinderopvangorganisaties, zorginstellingen en andere maatschappelijke initiatieven uit gemeente Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar en is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden