Afbeelding
Aangeleverd.

Column: ‘Johan, je bent op Facebook door een aantal vrouwen getagd’

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

Voorwoord 3e uitgave van Ondernemen in Kampen

Deze opmerking deed mijn wenkbrauwen fronzen en ik besloot direct aan mijn nieuwsgierigheid gehoor te geven. Facebook is leuk, maar ik dacht dat het iets van spam zou zijn met dubieuze vriendschapsverzoeken uit verre landen. Na het bekijken van het bericht, ontstond er gelukkig een brede glimlach op mijn gezicht, omdat ik zag dat het om lokale vrouwen ging. Ik was getagd in een bericht van Brigitte Wolthuis, omdat de taggers vonden dat ik een oplossing zou kunnen bieden.

Brigitte Wolthuis, stadsdichter van Kampen, had een gedicht, dat ook al in De Brug had gestaan, gedeeld via social media. De kop van haar gedicht: “de vrouw scoort”. In haar gedicht komt ze op op voor het feit dat er in Kampen behoorlijk wat ondernemende vrouwen zijn. Ook vertelt Brigitte dat er in dit blad, Ondernemen in Kampen, enkel mannen aan het woord zijn en dat het spirit mist zonder vrouwelijke kracht. 

Iets wat mij als uitgever nog nooit was opgevallen. Voor mij persoonlijk maak ik ook geen onderscheid, ik doe zaken met ondernemers, of dat een man of vrouw is maakt mij helemaal niets uit, zowel zakelijk als privé. Binnen ons gezin juichen wij net zo hard voor de Oranje Leeuwinnen als voor de Oranje Leeuwen. Als sportliefhebbers kunnen wij gewoon genieten van het sportmoment.

Ook binnen BrugMedia zijn de vrouwen rijk vertegenwoordigd al heb ik door deze eye-opener van Brigitte toch even geteld. Binnen ons team van circa 25 medewerkers is ongeveer 40 procent vrouw, helaas toch een minderheid. Terwijl ik supertrots ben op de vrouwen van BrugMedia. Net zoals je een huishouding zonder vrouwelijke inbreng direct herkent, geldt dat ook voor een werkvloer. Vrouwen zorgen voor balans en hebben capaciteiten die mannen niet hebben. 

Zoals gezegd, ben ik niet zo met dat onderscheid bezig, maar wij gaan de vrouwelijke ondernemers wel een podium geven in dit blad. Blader snel door naar onze nieuwe rubriek “vakvrouwschap”, met daarin leuke en interessante verhalen van ondernemende vrouwen.

Ik zou er misschien wel voor willen pleiten om het woord ‘vakvrouwschap’ aan de Nederlandse taal toe te willen voegen. Voor mij zijn vrouwen gelijk aan mannen, maar doordat wij in onze taal werken met het woord “vakmanschap”, verdienen de vrouwen dit misschien wel. Want zij kunnen zaken doen, letterlijk en figuurlijk, zoals mannen het simpelweg niet kunnen.

In dit nummer verder weer mooie lokale verhalen en interviews, waarmee wij ondernemers met elkaar in verbinding willen brengen. Man of vrouw, iedereen moet zich thuis voelen bij ‘ondernemen in Kampen’. Wil je eens creatief sparren over de vraag hoe wij jou wellicht verder kunnen helpen? Bel gerust en kom (corona-proof) een bak koffie drinken. Voel je welkom. 

Ondernemende groet,

Johan van der Kolk

Commercieel Directeur BrugMedia

Nick de Vries

Nick de Vries

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39