Afbeelding
Huib Strengers

Afscheidsboekje voor alle klanten van Tuincentrum Henk Palland

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

(door Huib Strengers)

KAMPEN – Op 1 januari stopt Henk Palland met zijn Tuincentrum aan de Venedijk, waar hij in 1978 van start ging. Ruim 43 jaar heeft er dan op zitten. En om iets terug te doen naar al zijn klanten heeft hij een boekje voor ze laten maken over de historie van zijn bedrijf en vooral om al zijn klanten te bedanken. 

Het eerste exemplaar van  “Hartelijk dank aan iedereen”, is vorige week door Henk uitgereikt aan Trijn Sleurink, weduwe van Bertus Sleurink, chef van de bloemen- en plantenkwekerij van de gemeente Kampen aan de Beltweg. In zijn vrije tijd hielp hij Henk Palland en het werden gezworen kameraden.

Klanten van het tuincentrum betreuren het dat Henk Palland er een punt achter zet. Ze komen aan het woord in het boekje, zoals Monique Weever: “Jammer Henk, dan moet ik maar naar IJsselmuiden” en Christie Hoogeveen vond het zo leuk bij Palland te lopen. “Er liepen kleine kuikentjes rond en gelukkig is hij kleinschalig gebleven”. In het boekje staan ook een aantal pagina’s met tips: Voor het planten van een boom, advies voor bemesting van het gras en de tuin, met een kalender voor het hele jaar en het leggen van graszoden. “Zo laat ik toch iets na voor alle klanten”.

Kerstmis is de afsluiting van het bedrijf, met de verkoop van kerstbomen en tal van toebehoren. “Dat doen we nog eenmaal groots zoals het altijd was”, zegt Palland, die met zijn vrouw in het Friese Koudum gaat wonen.

Nick de Vries

Nick de Vries