De geïnterviewden voor dit artikel.
De geïnterviewden voor dit artikel. Foto: Tennekes

Proef Kampen uitstekende manier om je onderneming te promoten

· leestijd 2 minuten Ondernemen in Kampen

(door Leo Polhuijs)

KAMPEN - Hier een stokbroodje met varkensvlees, daar een lekker speciaalbiertje of een ander drankje. En dat allemaal op de tijd die jou het beste uitkomt en in de volgorde die jij zelf bepaalt. Binnenkort start Proef Kampen. Een maandelijks terugkerend evenement op de vrijdagavond. De eerste editie is op 30 juni.

Het gaat om een samenwerking tussen winkeliers en horeca. Proef Kampen is een activiteit van de Binnenstads Ondernemers Kampen, kortweg BOK. Voorzitter Michiel de Groot en medebestuurslid Rik Vinke zijn enthousiast. Het nieuwe evenement is volgens beiden een mooie manier voor ondernemers om zich aan een breed publiek te presenteren. Het concept is simpel. Deelnemers kopen een ticket en kunnen tussen 16.00 uur en 22.00 uur terecht in de deelnemende zaken. Namen en adressen staan op het ticket vermeld. De route en volgorde bepalen de deelnemers zelf. Bij binnenkomst staan er hapjes en drankjes klaar. De ondernemers geven graag uitleg over hun product en de wijze waarop dat tot stand is gekomen. Het publiek is tegenwoordig zeer geïnteresseerd over de herkomst van de producten die ze kopen. Kortom: een prima manier om je eigen bedrijf te promoten en het verhaal erachter te vertellen. Per editie is er ruimte voor deelname van acht ondernemers.

Muurschilderingen

Het gaat om een pilot die zich uitstrekt over drie maanden. De Groot en Vinke: “Als het enthousiasme en de deelname van de kant van de ondernemers en het publiek groot genoeg zijn, gaan we er mee door.” Eerstgenoemde blikt alvast vooruit: “Misschien kunnen we dan later uitbreiden met bijvoorbeeld kunstgalerieën of musea.” Vinke vult al filosoferend aan: “Of wat dacht je van een route die voert langs onze vele mooie oude gevels of muurschilderingen?” Het enthousiasme onder de binnenstadsondernemers is groot. Publiek komt tijdens proef Kampen in aanraking met speciaalzaken waar ze anders misschien nooit een voet over de drempel zouden zetten. Onder de deelnemers bevinden zich niet alleen restaurants of café’ s, ook de HEMA en Multivlaai doen bijvoorbeeld mee.

Heel veel in huis

De Groot: “Het evenement is natuurlijk niet alleen voor ondernemers interessant maar ook voor Kampenaren en regiobewoners bij uitstek de gelegenheid om – letterlijk – te proeven van al het moois dat onze stad heeft te bieden. Denk bijvoorbeeld aan lekker eten en drinken, chocola, koffie of tabak. Kampen heeft heel veel in huis Tijdens Proef Kampen kun je het allemaal ontdekken.” Voor de vrijdagavond is gekozen omdat de binnenstad juist tijdens dat dagdeel wel wat extra loop en sfeer kan gebruiken. Volgens De Groot en Vinke is de prijs van een ticket zeer betaalbaar als je in aanmerking neemt wat je er allemaal voor terugkrijgt. “Lekker eten en drinken en natuurlijk sfeer en gezelligheid.”

Winactie

Aan Proef Kampen is een winactie verbonden. Wie de leukste selfie maakt op de route of in één van de deelnemende zaken, maakt kans op een Kamper Kadobon ter waarde van 20 euro.

Proef Kampen wordt gehouden op elke laatste vrijdag in juni, juli en augustus en staat los van andere binnenstadsevenementen zoals Hanzefest XL of Kamper Ui(t)dagen. Tickets kosten en 32 euro en kunnen worden besteld via www.proefkampen.nl.

Een deel van de deelnemers.
Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 18 uur geleden