Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door: Tiemen Jan van Dijk – Commissielid voor de VVD Kampen.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door: Tiemen Jan van Dijk – Commissielid voor de VVD Kampen. Foto: Aangeleverd.

Raadspraat VVD: Verkiezingen

· leestijd 1 minuut Politiek

Zoals u niet ontgaan kan zijn staan we aan de vooravond van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. In Overijssel valt er veel te kiezen, er doen 19 partijen mee. Al die partijen willen het beste voor Overijssel!

Nu zijn er ook een aantal Kampenaren die zich kandidaat gesteld hebben voor deze verkiezingen. Waar we als partijen nog wel eens van mening verschillen is de verhouding als personen hartelijk en collegiaal. Wij als kandidaten weten dat we niet zonder elkaar kunnen en als een ergens mee zit dan hebben de anderen daar ook last van. Sinds de gemeenteraadverkiezingen ben ik beëdigt als commissielid in de gemeenteraad. Waar ik kan en waar ik verstand van heb help ik samen met mijn mede commissielid Eduard Prins onze raadsleden. Dit is niet altijd even makkelijk en er komt veel leeswerk aan te pas. Maar gezamenlijk komen we altijd tot een standpunt of mening die wij vervolgens dan ook verdedigen tijdens de raadsvergaderingen. Door de ervaring die ik opgedaan heb in de gemeenteraad voel ik mij zeker genoeg om dit ook in de provincie te doen. Daar wil ik alle raads- en commissieleden maar in het bijzonder onze eigen VVD fractie voor bedanken. Nu zult u zich misschien afvragen; ga je ook door als commissielid als je gekozen bent voor de Provinciale Staten? Het antwoord is nee, ik stop dan met mijn commissiewerk. Voor u als lezer is het handig om te weten waar ik mij voor ga inzetten in de Provinciale Staten. Mijn speerpunten zijn:

Een bereikbaar Overijssel en dan in het bijzonder de N50 Bereikbaarheid over het water, Kampen heeft een unieke positie waar veel werkgelegenheid uit kan komen! Ruimte voor ondernemers, minder regeldruk en wij willen experimenteren met regelvrije zones. Dit zijn gebieden waar een ondernemer kan gaan ondernemen en dan kijken welke regels daar op van toepassing zijn. En een lokaal punt wat ik wil meenemen naar de Provincie is het bevaarbaar maken van de Burgel.

Spreekt u dit aan en wilt u meer weten over mijn ambities in de Provinciale Staten neem dan eens een kijkje op mijn website TiemenJan.nl daar vind u alle punten en ook het volledige verkiezingsprogramma van de VVD voor de komende vier jaar.

Het zijn voor mij persoonlijk erg drukke tijden maar er valt ook veel te genieten, de werkbezoeken en de gesprekken met inwoners, het maakt dat je met tas met kennis de provincie in gaat. Veel mensen vinden de Provinciale Staten een tussenlaag die erg onduidelijk is, maar als ik u vertel dat zaken als het streekvervoer en de wegenbelasting in de provincie worden bepaald dan ziet u dat de provincie een laag is die overal in meedenkt en aan meewerkt!

Hierbij wil ik iedereen oproepen om morgen te gaan stemmen, wilt u op mij stemmen? Lijst 3 VVD nummer 5.

Nick de Vries