Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Niels Jeurink van de GroenLinks-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Niels Jeurink van de GroenLinks-fractie. Foto: Aangeleverd.

Raadspraat GroenLinks: De verkiezingen in de Provinciale Staten komen eraan

· leestijd 1 minuut Algemeen

“Woensdag 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Ik sta als vijfde op lijst van GroenLinks, een plek die een goede kans geeft op een plek als statenlid. Ik ben daar heel blij mee.

Een heel mooie gelegenheid om Kampen te kunnen vertegenwoordigen bij al die belangrijke onderwerpen waar de provincie over gaat en waar ik verstand van heb. Ik noem er enkele. Woningbouw: hoe zorgen we ervoor dat er voldoende betaalbare woningen gebouwd worden zonder ons buitengebied te veel op te offeren? Natuur: hoe maken we onze natuurgebieden sterker en verbeteren we de biodiversiteit? 

Met al m’n kennis en ervaring zet ik me heel graag voor u in, voor een groener en socialer Overijssel.

Openbaar vervoer ook: ik wil me inzetten voor treinen die wél rijden. En klimaat uiteraard: we willen zo snel we kunnen overal duurzame energie, betaalbaar voor iedereen, maar hoe doen we dat? En zo kan ik doorgaan. Hoe maken we onze landbouw duurzamer, ons land veiliger voor overstroming, hoe zorgen we voor voldoende water in droge perioden, hoe gaan we om met mobiliteit? Als het aan mij ligt komen er geen laagvliegroutes over Kampen en blijft Lelystad Airport het kleine vliegveld dat het was. 

Met al m’n kennis en ervaring zet ik me heel graag voor u in, voor een groener en socialer Overijssel. Ik ben blij met elke stem op GroenLinks en met elke stem op mij. ik gebruik de woorden waarmee Nieke Jansen mijn kandidatuur verdedigde. “Niels is hartstikke GroenLinks: hij woont bijna in het OV, zijn eerste zonnepanelen zijn al haast antiek, hij rijdt elektrisch en delen zit in zijn genen. Niels is politiek ervaren, was 8 jaar raadslid en is al geruime tijd betrokken bij de Statenfractie. Hij kent de gevoeligheden, en hij weet hoe je een ideaal omzet in een goed besluit, of een slecht besluit beter maakt. Niels heeft een groot, solide, nuttig netwerk, professioneel en politiek, op straat en op sociale media, in natuurwerkgroepen en tijdens Corona ook als vrijwilliger bij de Voedselbank - om maar een paar te noemen. Hij weet mensen te vinden en minstens zo belangrijk: mensen zoeken hem op. Niels maakt een team sterker. Hij is nieuwsgierig en betrouwbaar, werkt gedegen, is behulpzaam, betrokken en gezond eigenwijs, vraagt door en heeft humor. Niels houdt vol. Hij doet wat hij belooft, hij is altijd scherp op de inhoud en is onvermoeibaar als het gaat om de toekomst van onze samenleving: morgen moet het duurzamer, menselijker en eerlijker zijn dan vandaag.”

Voor een echte stem uit Kampen in Provinciale Staten: Stem op nummer 5!

Nick de Vries

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 17 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 20 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21