Afbeelding
Foto: Tennekes

Bianca Roosenboom is nog niet klaar

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Bianca Roosenboom is al twintig jaar actief in de skeelersport, maar aan stoppen denkt ze nog niet. “Ik wil het graag afsluiten op een manier dat ik kan zeggen dat ik er alles heb uitgehaald.”

Het coronavirus fungeerde dit jaar als een echte spelbreker voor Roosenboom. Na een operatie aan haar amandelen en luchtwegen voelde ze zich dit jaar uitstekend. “Die operatie heet me enorm goed gedaan. In het begin van het schaatsseizoen kon ik niet meer doen dan wedstrijden uitrijden, maar ik werd steeds beter. Bij een wedstrijd op de Weissensee (KPN Grandprix 2) eindigde ik als zesde. Dat was een heel goede prestatie, want ik ben geen sprinter.” Roosenboom voelde zich sterk en verheugde zich op het skeelerseizoen. “Ik februari won ik nog een marathon in Portugal. Ik had me nog nooit zo goed gevoeld, maar vervolgens kwam de coronacrisis.”

Door de coronacrisis is de toekomst onduidelijk. Maar Roosenboom blijft gretig. In haar loopbaan behaalde ze twee bronzen WK-medailles, zes gouden EK-medailles en maar liefst 46 nationale titels. Aan stoppen denkt ze nog niet. “Waarom zou ik. Ik ga dit jaar gewoon doortrainen. Ik wil sowieso nog een keer het EK en WK rijden. En daarna schaatsmarathons rijden in de winter. Dan ben ik 32 jaar en kijk ik wel weer verder.”

Gerard Meijeringh