Afbeelding
Foto: Tennekes

DOS Kampen ziet met Maurice Vespignani en Delano Rijke nu twee spelers naar KHC vertrekken’

Sport

KAMPEN - Het verloop van spelers tussen DOS Kampen en KHC krijgt een vervolg. De dossers Maurice Vespignani en Delano Rijke spelen komend seizoen voor KHC. Eerder besloten Nick Notrot en Joël Visscher komend seizoen al de omgekeerde weg te maken.

De 28-jarige Vespignani heeft tot dusver zijn hele loopbaan bij DOS gespeeld. Hij is op alle posities in de verdediging spelen. “Ik heb een nieuw avontuur wel eens overwogen, maar de stap nooit gezet. Met deze nieuwe uitdaging wil ik er de laatste jaren van mijn carriére alles uithalen en belangrijk zijn. KHC heeft een andere speelstijl en een duidelijk plan. Ik denk daarom dat dit voor mij de juiste keuze is.”

Rijke (21) is een linksback die zijn jeugdopleiding bij DOS en deels bij de jeugdacademie van PEC Zwolle doorliep. “Ik heb veel ambitie en wil graag nog hogerop. Ik heb het gevoel dat hiervoor wat extra’s nodig is. De positieve gesprekken hebben mij ervan overtuigd dat ik bij KHC betere kansen heb om mij verder te ontwikkelen. Leuk is ook dat mijn opa bij KHC jarenlang jeugdvoorzitter was en lid van verdienste is. Dus ik maak ook wat familieleden blij met deze stap.”

Marcel Hup laat namens de technische commissie van KHC weten blij te zijn met de twee versterkingen. “’Hiermee zijn de belangrijkste vrijgevallen schakels weer ingevuld en is de selectie voor komend seizoen nagenoeg compleet.”

Gerard Meijeringh