Afbeelding
Foto: Tennekes

DOS Kampen haalt Burak Alp en Nick Notrot binnen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft de selectie voor komend seizoen versterkt met twee bekende spelers in het Kamper voetbal. Burak Alp komt over van Zalk en Nick Notrot, nu nog KHC, keert na tien jaar terug bij DOS. 

Burak Alp maakte vorig jaar nog een verrassende overstap naar Zalk. “Ik wilde een promotie meemaken. Ik merkte dat het qua niveau een stapje terug was, dat wist ik van tevoren. Toen ging ik nadenken. Je bent 28 en hebt nog enkele jaren om te voetballen. Ik wil weer op niveau spelen. Ik ben te gedreven om een stapje terug te doen.”

Alp koos vervolgens verrassend DOS boven KHC. “Ik kon met KHC voor de veilige weg kiezen, maar ik wil me als voetballen ontwikkelen. Ik denk dat ik in een veilige omgeving niet het beste uit mezelf kan halen. Bij DOS kom ik in een nieuwe omgeving en moet ik mezelf weer bewijzen. Daar moet ik echt aan de bak.” 

Onlangs trainde Alp mee bij KHC, omdat de trainingen bij Zalk al geruime tijd stil liggen door de coronamaatregelen. “Achteraf was dat misschien niet zo’n goed idee”, zegt Alp, die zijn beslissing beschrijft als een keuze voor zichzelf. “Het was voor mij een heel moeilijke beslissing. Ik heb heel lang gespeeld bij KHC en ik weet dat ik met mijn beslissing veel mensen bij KHC ga teleurstellen. Ik had voor KHC kunnen kiezen, maar ik wilde dit keer voor mezelf kiezen. Ik wil mezelf ontwikkelen in een andere omgeving en bij een nieuwe club met een andere manier van spelen.”

Nick Notrot

De overgang van Nick Notrot van KHC naar DOS mag ook verrassend worden genoemd. De verdediger groeide op bij DOS, maar slaagde er niet in om een basisplek te veroveren bij DOS. Vervolgens verkaste hij in 2011 naar KHC, waar hij uitgroeide tot een belangrijke speler. “Het was een hartstikke lastige beslissing. Ik speelde voor het tiende jaar bij KHC. Ik heb het altijd prima naar de zin gehad en dat is nog steeds het geval. Maar ik merkte dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en een frisse omgeving. Daarnaast zijn de afgelopen jaren steeds meer maatjes van me bij KHC gestopt. Dat blijft doorgaan, dat speelt ook mee”, aldus Notrot. 

DOS toonde in het verleden al vaker belangstelling voor de verdediger. Toen hapte Notrot niet toe, nu dus wel. “Je gaat alles tegen elkaar afwegen. Ik heb altijd voor KHC gekozen, nu kies ik voor mezelf. Ik kan KHC niets verwijten. De mensen bij KHC doen alles voor de club, dat heb ik ook gedaan. Ik heb een fantastische tijd gehad bij KHC. Ik heb veel nieuwe vrienden leren kennen en me ontwikkeld als de speler die ik nu ben. DOS zie ik een mooie nieuwe uitdaging. Ik hoop dat ik er zoveel positieve energie van krijg dat ik nog een aantal jaren lekker op niveau kan voetballen. En het is toch wel mooi dat ik mijn carrière kan afsluiten bij de club waar ik mijn hele jeugd heb gespeeld.”

Gerard Meijeringh