Christa Wind met Fredau Fan Boniastate.
Christa Wind met Fredau Fan Boniastate. Foto: RvM Sportfoto

Ilse Nora Bliek pakt zilver op NK Eventing

· leestijd 1 minuut Sport


IJSSELMUIDEN - Ilse Nora Bliek van de Deltaruiters is afgelopen zaterdag in de prijzen gevallen bij het NK Eventing voor pony’s in Markelo. Met haar team de Crosskikkers behaalde ze zilver. Miranda Spronk won een eerste prijs prijs bij een springconcours in Exloo en Christa Wind legde beslag op een derde plek bij het Pieter Stuyvesant Concours in Sonnega.

Ilse Nora Bliek moest met haar team flink aan de bak op het NK Eventing voor pony’s. Het team bestond naast Bliek uit Nisha van Rouendal, Mikai Brandes en Simon Boekema. 

Bij deze teamwedstrijd worden de scores van alle teamleden bij elkaar opgeteld. De cross was pittig voor alle individuele ruiters, maar het lukte de Crosskikkers om zilver binnen te slepen.

Christa Wind heeft de smaak te pakken. Met haar Friese merrie Fredau Fan Boniastate is zij wedstrijdkilometers aan het afleggen en ervaring in de ring aan het opdoen. Zaterdag kwam ze in actie bij het Pieter Stuyvesant concours in Sonnega. Haar twee proeven waren goed voor een derde (196,5 punten) en eerste prijs (203,5 punten) in de klasse B.

Miranda Spronk legde beslag op de Eemsned Trailers en Mechanisatie Voermeesters Prijs bij een springconcours in Exloo. Tijdens de CSI1* Lichte Tour in Exloo, wist zij met het paard Falonie Rwl, de snelste tijd neer te zetten in het parcours, dat direct op tijd werd verreden, over 1.20 hoog. Dat leverde haar de eerste prijs op.

Meike Bliek ging van start bij een bixiewedstrijd in Wapenveld. In de klasse A eindigde ze als eerste met haar pony Binkie.

Een weekend eerder vielen enkele ponyruiters van de Deltaruiters in de prijzen bij een dressuurconcours in de eigen manege. Deborah van der Molen won op zaterdagochtend met haar pony Enjoy’s Angel twee keer een eerste prijs in de klasse B, categorie D/E met 195 en 186,5 punten. Rosalie Verwoert met Ninja en Marieke van Asselt met Bente eisten ieder een tweede plek voor zich op in de Deltamanege.
Gerard Meijeringh