Robert Hollander (l) en Jelle Oosterhof tijdens de halve finale.
Robert Hollander (l) en Jelle Oosterhof tijdens de halve finale. Foto Tennekes

Minder deelnemers bij gezellig KJLTC Open 2021

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het tennispark van KJLTC stond donderdag 2 tot en met zondag 5 september in het teken van KJLTC Open 2021. Het tennistoernooi van de Kamper tennisvereniging trok dit keer 135 deelnemers en dat was minder dan vorig jaar. Toch kijkt de organisatie terug op een geslaagd toernooi. 

Vorig jaar waren er nog 170 deelnemers. Dit keer was de animo dus een stuk minder.
Toernooileider Julian Dijkstra kent de oorzaak. “Door de corona zijn veel mensen later op vakantie gegaan. Toch kijken we tevreden terug. Er zijn 150 wedstrijden gespeeld. 100 tenniswedstrijden en 50 padelwedstrijden. We hadden iets minder deelnemers, maar daardoor konden we wel grote poules maken. En de sfeer was prima. We kijken terug op een gezellig toernooi.”

In vroegere tijden, toen het toernooi nog als Tamek Open bekend stond, nam het tennistoernooi wel acht dagen in beslag. Maar dat is definitief verleden tijd. 

Vorig jaar besloot de organisatie al om terug te gaan naar vier dagen. Dat was ook dit keer het geval. “Zeg maar een verlengd weekend. Het is de landelijke tendens. Spelers willen niet meer de hele week vrijhouden voor toernooien. En je hebt minder wedstrijden dan voorgaande jaren. Daardoor kun je alles in vier dagen kwijt”, aldus Dijkstra.

Evenals als vorig jaar vormde padel ook dit jaar een belangrijk onderdeel op het toernooi. Ook dit jaar was het aantal tennissers het grootst, maar er waren wel flink wat deelnemers bij padel. Bovendien was het padeltoernooi sterk bezet. 

Bas Wittenveen uit Hattem en Brais Vila uit Zwolle schreven het toernooi op hun naam bij padel. Het tweetal won van het Zwolse duo Jeroen Aarse en Edwin Oosterhof. Het Kamper duo Robert Hollander/Jelle Oosterhof sneuvelde in de halve finale. Bij het tennis was er een Kamper winnaar. Sven van der Veen won de strijd bij niveau 4, het hoogste tennisniveau bij KJLTC Open 2021. De tweede plek was voor Bas Peeters, ook uitkomend voor KJLTC. 

Het gaat goed met KJLTC. De vereniging is groeiende. In de coronacrisis heeft de club vele nieuwe leden mogen verwelkomen. Daarnaast blijft padel een echte trekker. Ondanks het feit dat in Zwolle het aantal padelbanen fors is gegroeid blijft padel bij KJLTC zeer populair. “Onze padelbanen moet je een week van tevoren reserveren, anders ben je te laat. In de piekuren zijn onze padelbanen constant volgepland”, besluit Dijkstra.

Gerard Meijeringh