Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Gebrek aan trefzekerheid breekt ’s-Heerenbroek op

Sport

’S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek heeft zaterdag voor de tweede keer op rij verloren. Na de oorwassing bij Dieze West bleef de ploeg zaterdag met lege handen achter tegen VSW (1-3). Een onnodige nederlaag. In de tweede helft kreeg ’s-Heerenbroek kansen genoeg, maar VSW was een stuk efficiënter en sloop weg met drie punten.

’s-Heerenbroek nam in deze wedstrijd een vroege voorsprong. In de 13e minuut scoorde Rob Henniphof. Uit een goed uitgespeelde aanval schoof Henniphof, op aangeven van Willard Visscher, de 1-0 binnen. 

Daarna was ’s-Heerenbroek slordig in balbezit. Dat leidde in de 30ste minuut tot de 1-1. Na balverlies bij ’s-Heerenbroek sloeg VSW in de counter toe.

In de tweede helft maakte ’s-Heerenbroek een prima indruk. De ploeg creëerde flink wat kansen, maar afmaken bleek het grote manco. VSW was vlak na rust één keer gevaarlijk. Jonas Palland haalde de bal van de doellijn. 

“Daarna hebben we wel zes uitgespeelde kansen gehad, maar we scoorden niet. Jammer”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.
In de 89ste minuut kwam VSW wel tot scoren. “Een speler van VSW nam de bal in één keer op de pantoffel. Een wereldgoal”, aldus Van den Burg. In de blessuretijd viel ook nog de 1-3 uit een strafschop na een duwtje van Rick Kroeze.

“We hebben een heel aardige tweede helft gespeeld. Het is knap dat je zoveel kansen bij elkaar speelt, maar daar moet je wel één van binnenschieten”, aldus Van den Burg.

Gerard Meijeringh