Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wilsum vindt in Christiaan Akse nieuwe hoofdtrainer

Sport

WILSUM - Voetbalvereniging Wilsum heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor komend seizoen. Christiaan Akse uit Meppel gaat deze functie vervullen bij de vierdeklasser. De 31-jarige trainer is de opvolger van Dick Schrijer, die na dit seizoen de dorpsclub gaat verlaten. Hij heeft voor een jaar getekend met de intentie om voor een langere periode actief te blijven als hoofdtrainer bij Wilsum.

“We hebben met Christiaan een jonge ambitieuze trainer aan onze vereniging kunnen binden”, vertelt voorzitter Gerdinand Fix. “Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft Christiaan als juniorentrainer al veel ervaring opgedaan. Hij heeft zijn diploma’s behaald en is klaar voor het hoofdtrainerschap bij de senioren.”

Akse startte zijn trainerscarrière al op 20-jarige leeftijd bij JO17 en later JO19 van SJO JVZ Zuidwolde. In 2016 maakte hij de overstap naar Meppel en werd de eerste trainer van het fusieteam ST FC Meppel/Alcides JO19. Met dit team wist hij de afgelopen jaren te promoveren van de vierde divisie naar de landelijke tweede divisie. Akse heeft in 2018 het diploma Trainer-Coach II behaald en gaat nu voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer bij de senioren.

“Na het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel bij Wilsum”, zegt Akse. “De club heeft een realistische ambitie en hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Wilsum heeft ook nog eens een prachtige accommodatie met uitstekende faciliteiten. Kortom voor mij een mooie uitdaging bij mijn eerste seniorenteam.”Akse tekent een contract voor één jaar met de intentie voor een langere periode.