Wit Blauw voor de winterstop in actie in De Reeve.
Wit Blauw voor de winterstop in actie in De Reeve. Foto: Tennekes

Wit Blauw harkt niet genoeg bij elkaar tegen op papier zwakste tegenstander

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

KAMPEN - Het 30-26 verlies van Wit Blauw/Green Organics tegen NKC ‘51 belooft weinig goeds voor de rest van het zaalkorfbalseizoen. NKC ‘51 is op papier namelijk de zwakste tegenstander. 

Wit Blauw neemt het na de herindeling dit zaalseizoen op tegen Tweemaal Zes, De Meeuwen en NKC ‘51, de ploeg waar tegen het ook de laatste wedstrijd speelde. Waar het destijds, in de enige zaalwedstrijd van 2021, nog met 24-20 aan het langste eind trok, ging het dit keer met een zelfde marge onderuit (30-26). 

De wedstrijd in Nijverdal begon nog wel goed voor de Kamper korfballers, die een 3-7 voorsprong namen. Nadat de thuisploeg terugkwam tot 7-7 was het stuivertje wisselen en met een ruststand van 13-11 was er nog alles om voor te spelen in de tweede helft. “Het was voor ons heel hard werken om goals te maken”, zegt trainer Pascal Zegwaard over de wedstrijd die hij na de pauze uit zijn handen ziet glippen. “Wij komen nog terug van 18-14 tot 18-16 en daarna maken zij er vijf op rij. Zij zitten dan in een flow en voor ons is het harken”, aldus Zegwaard, die zijn ploeg te veel kansen ziet missen. “Wij schieten 115 keer, dat is best veel. Soms is het iets te gehaast en geven we te snel de bal weer terug. Aanvallend moet het met meer overleg. In de verdediging moeten we iets rigoreuzer zijn, 30 tegen is te veel.”

Zaterdag speelt Wit Blauw in sporthal De Reeve tegen De Meeuwen, dat begon met een gelijkspel tegen Tweemaal Zes (20-20). Zegwaard schaalt De Meeuwen en Tweemaal Zes hoger in dan NKC ‘51. Hij hoopt dat zijn ploeg in de komende twee wedstrijden ergens een puntje kan kapen. “En anders moeten we in ieder geval met vier punten verschil winnen in de return tegen NKC ‘51.” 

In de strijd tegen degradatie wil Wit Blauw koste wat kost wegblijven van de vierde plaats in deze poule. De nummer drie is zeker van handhaving in de overgangsklasse.