Afbeelding
Foto Tennekes

Aanvallend onmachtig Wit-Blauw hard onderuit in eigen huis

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics kwam er zaterdagavond niet aan te pas tegen De Meeuwen, dat met een dikke 16-31 overwinning sporthal De Reeve verliet. “Aanvallend waren we niet op de afspraak. En verdedigend maakten we te veel individuele fouten.”

“We schieten zestien procent in totaal. dat is niet genoeg om er een wedstrijd van te maken tegen De Meeuwen”, zegt trainer Pascal Zegswaard, die vanwege een coronabesmetting de wedstrijd thuis moest volgen, via een wat haperende live-stream. Hij zag een aanvallend onmachtig Wit-Blauw. “We missen de grote kansen. We hebben denk ik negen doorloopballen gemist, nul procent. Qua veldspel hadden we moeite met hun druk, maar we kwamen er wel goed uit. We ronden alleen niet af.”

Het plan van de technische staf werkte aanvankelijk wel. “Het ontregelen, tempo eruit halen, op bepaalde personen meer risico nemen, dat sloeg wel aan. Maar als je dan met de aanval zelfs niets doet, is het een kwestie van tijd voordat De Meeuwen wel gaat scoren.” De bezoekers pasten hun strijdplan ook iets aan en liepen nog voor rust uit naar 7-16. In een tweede helft waar Wit-Blauw veel wisselde, was het bij vlagen een speeltuin voor De Meeuwen (16-31).

“We moeten de rug rechten, door blijven gaan en kijken of we een punt kunnen sprokkelen tegen Tweemaal Zes (zaterdag 19.45 uur in Maartensdijk, MdR). Daarna moeten we er staan tegen NKC ‘51”, weet Zegswaard, die zo de laatste plaats in de overgangsklasse-poule, en beslissingsduels tegen degradatie, nog hoopt te ontlopen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding