Afbeelding
Foto: Tennekes

Zalk krijgt gevoelige tik van VHK: 0-3

Sport

ZALK - Zalk heeft zaterdag een gevoelige nederlaag geleden. In eigen huis verloor Zalk het belangrijke duel tegen VHK met het oog op een plek in de nacompetitie. De ploeg uit Sint Jansklooster won ruim met 0-3. “Een terechte nederlaag, maar wel geflatteerd”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt.

Zalk speelde in de eerste helft ondermaats. “We speelden te gehaast en waren onrustig. We speelden spelers teveel in de drukte aan zonder opening te creëren”, aldus Kragt. VHK profiteerde en ging rusten met een 0-2 voorsprong.

Na rust ging Zalk met drie man achterop spelen. Dat werkte. De ploeg kreeg het middenveld in handen en was veel gevaarlijker dan in de eerste helft. “Maar dan verzuim je om te scoren”, aldus Kragt. In de 71ste minuut viel de beslissing. VHK kwam op 0-3 uit een strafschop. “Dat was de ommekeer in de wedstrijd. We waren op zoek naar de 1-2 en vervolgens valt de 0-3. Dan is het echte geloof weg. VHK was heel stabiel. Ze lieten alleen ruimte achter de laatste linie. Daar hebben we onvoldoende mee gedaan.”

Door de nederlaag moet Zalk even een pas op de plaats maken. De ploeg staan na zeventien speelronden op de zesde plek. “Maar het allerslechtste wat we nu kunnen doen is opgeven. Gaan we ook zeker niet doen, dat past niet bij Zalk. Dit is best even een tikje, maar komende zaterdag spelen we tegen concurrent CSV ’28. We gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen”, besluit Kragt.

Gerard Meijeringh