De NJK-zwemmers van Deltasteur met de trainers Dinand Schutte en Mike Bennink.
De NJK-zwemmers van Deltasteur met de trainers Dinand Schutte en Mike Bennink. Foto: Aangeleverd

Vijf zwemmers Deltasteur op NK Lange Baan

· leestijd 1 minuut Sport

AMERSFOORT - Deltasteur was afgelopen weekeind goed vertegenwoordigd bij het Open Nederlands kampioenschap Lange Baan in Amersfoort. Vijf zwemmers van de vereniging uit Kampen en IJsselmuiden kwamen in actie op meerdere disciplines. Marit Boxum baarde opzien door een clubrecord neer te zetten. 

Het was al een hele prestatie voor de zwemmers van Deltasteur dat ze in actie mochten komen bij dit Open Nederlands kampioenschap. Om deel te mogen nemen, moesten de zwemmers voldoen aan scherpe limieten. Bredon Scheepers, Djamilla Gerner, Eline van Unen, Jari Hofsink en Marit Boxum slaagden hierin.

Eline van Unen moest het opnemen tegen meisjes van een jaar ouder. Ze behaalde twee keer een 12e plaats op de 200 en 100 meter schoolslag. Op de 50 meter schoolslag tikte ze als 13e aan. 

Djamilla Gerner verdiende een 12e en 21ste plek op respectievelijk de 50 en 100 meter schoolslag bij de senioren. 

Brendon Scheepers werd 34ste en 28ste van Nederland bij de senioren. Jari Hofsink eindigde als 45ste, 56ste en 37ste op respectievelijk de 50 meter rugslag, 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag.
Marit Boxum kwam uit op de 29ste, 25ste, 36ste en 31ste plek op respectievelijk de 100 meter rugslag, 50 meter rugslag, 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag. Op deze laatste afstand sloot ze de kampioenschappen voor Deltasteur af met een mooie tijd van 1.07.74. Hiermee zette ze een clubrecord neer.
Een weekend eerder stonden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) op het programma. In Eindhoven verschenen namens Deltasteur vier zwemmers aan de start.

Arjan Boogaard, Bram Wammes, Daniel Critchell en Hessel Penninkhof zwommen twee estafettes onder hun inschrijftijd. Een mooie prestatie op een NJK. Wammes eindigde in het klassement op de 10e plek en Critchell was terug te vinden op de 21ste plaats. Een knappe prestatie, aangezien beide jongens het moesten opnemen tegen jongens van een jaar ouder.



Gerard Meijeringh