Onfortuinlijk KHC struikelt in bekerduel over Bon Boys

KAMPEN - KHC is zaterdag in de strijd om de districtsbeker uitgeschakeld door Bon Boys: 0-1. De gasten uit Twente sloegen toe in de tweede helft, juist toen de Kamper voetballers een stuk beter in de wedstrijd kwamen na een matig eerste bedrijf.

In de eerste helft waren de kansen op een hand te tellen. Een week na het overtuigende optreden van KHC in de competitie tegen Epe was het in het bekerduel tegen Bon Boys aanvankelijk niet genieten geblazen. Te vaak werd er balverlies geleden. Niettemin kreeg KHC in de 9e minuut een kans. Michell Hooisma bracht de bal voor het doel, maar de meegekomen Leroy Knol kon net niet bij de bal om in te koppen. Enkele minuten later had Hooisma wederom een kans om te scoren, maar dit keer legde hij de bal af op Boaz Smits, die niet tot scoren wist te komen. Bon Boys kreeg ook nog een mogelijkheid, maar vond KHC-doelman Steven Vonk op zijn weg. In het slot van de eerste helft was er nog een grote kans voor Boaz Smits. Alleen voor de doelman, was zijn inzet te slap om tot scoren te komen.

Wachten op een treffer

KHC ging in de tweede helft nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. De Kampenaren combineerden een stuk beter en het was wachten op een treffer. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. De KHC-defensie stond even niet goed en Jeffrey Zijlstra van Bon Boys wist verrassend te scoren. KHC ging op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg een aantal prima mogelijkheden.  Boaz Smits en Mitchell Hooisma hadden de gelijkmaker op de schoen. Hooisma raakte zelfs de paal, maar de bal wilde er niet in. Ook Burak Alp had met een harde inzet geen geluk. En zo liep KHC tegen een onfortuinlijke nederlaag aan. Het eerstvolgende competitieduel voor KHC is op zaterdag 4 maart. De Kampenaren spelen dan thuis tegen Noordscheschut dat met twee punten minder dan KHC op de zesde plaats staat.