KHC aan kop na knappe zege

KAMPEN - Een fase in de wedstrijd van afgelopen zaterdag had KHC het lastig tegen de balvaardige voetballers van VV Heerenveen. Na een sterke eerste 20 minuten van de Kampenaren, met een prima goal, kwamen de gasten terug en draaiden ze de rollen zelfs om door een 1-2 voorsprong te nemen. KHC stelde op slag van rust orde op zaken met de 2-2 en drukte in de tweede helft door totdat er een verdiende 4-2 op het scorebord stond.

Door de zege staan de Kampenaren op een gedeelde eerste plek, samen met WHC en ASV Dronten. KHC-Trainer Kenan Durmusoglu had zijn spelers vooraf opdracht gegeven veel druk te zetten en naar voren te voetballen. Durmusoglu: ¨Heerenveen heeft veel talent, maar de gemiddelde leeftijd is erg jong. Daarom wilden we in de duels komen en mede op basis van fysieke kracht het verschil maken.¨

Dat lukte aanvankelijk heel aardig. Uit een fraaie aanval maakte Boaz Smits na 20 minuten de 1-0. Smits en Leroy Knol hadden kansen om de tegenstander meer pijn te doen. Het was echter Heerenveen dat langszij kwam. Een breedtepass werd onderschept en uit de tegenaanval maakten de Friezen in de 23e minuut gelijk. Met een afstandsschot wisten de gasten kort voor rust nogmaals te verrassen. Gelukkig voor KHC liet het antwoord niet lang op zich wachten. Florian van de Wal maakte maakte de 2-2 en zou in de tweede helft nogmaals scoren.

In de tweede helft was KHC de bovenliggende partij. Ditmaal zonder Heerenveen terug te laten komen in de wedstrijd. Tot meer dan een halve kans kwam Heerenveen niet meer. Nadat Van der Wal in de 70e de 3-2 had gemaakt, was het slotakkoord voor Leroy Knol, die een strafschop wist te benutten.

Durmusoglu had enorm genoten van zijn team. Een week eerder greep KHC nog naast de eerste periodetitel, maar de nasmaak daarvan was snel vergeten. Durmusoglu: ¨Dit is nu mijn derde jaar als trainer en ik vind het prachtig om te zien dat er nog steeds rek zit in de groep en hoe spelers zich blijven ontwikkelen. Het DNA van KHC is passie en strijd, maar dit team heeft daarnaast veel individuele kwaliteit. We staan niet voor niets na negen wedstrijden op deze plek.¨