Afbeelding
Foto: John Zoetebier

KHC doet zichzelf tekort met een punt

Sport

KAMPEN - KHC heeft zaterdag voor de tweede keer op rij gelijkgespeeld. Tegen SVI uit Zwolle werd het 1-1. Daarmee is de Kamper voetbalploeg na vier rondes nog altijd zonder nederlaag en bezet het met acht punten een derde plek op de ranglijst. Het gevoel dat na afloop overheerste, was niettemin dat KHC had nagelaten drie punten te pakken. 

De wedstrijd op Sportpark De Venen begon matig. SVI kreeg al in de  derde minuut een mogelijkheid uit een vrije trap net buiten de zestien meter. Gelukkig voor KHC ging de inzet over. De eerste kans voor de Kampenaren kwam in de dertiende minuut. Boaz Smit gaf de bal af op Karim Gabara die de bal voor het doel bracht. Leroy Knol was met een kopbal dicht bij een treffer. De bal werd echter gekeerd door de Zwolse doelman.

SVI kreeg daarna ook nog een kans, maar de harde inzet ging ruim voorlangs. KHC  kwam in de 36e minuut op een 1-0 voorsprong. Met een prachtige curve plaatste Delano Rijke de bal hard in de linker kruising. Daarna volgden nog wat kleine kansen, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

KHC kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Met name Karim Gabara kreeg enkele grote kansen, maar telkens vond hij of een speler of doelman op zijn weg. In die fase verdiende KHC een tweede treffer, maar het effectieve SVI kwam uit een counter op 1-1. KHC probeerde het vervolgens nog wel, kreeg nog een paar kansen, maar wist niet meer het net te vinden.