Go-Ahead Kampen overklast Drontenaren in de eerste helft

(door Arjan Knul)

DRONTEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen ASV Dronten de tegenstander overklast. Met fris en aanvallend voetbal werd de nummer vier van de ranglijst binnen 45 minuten aan de kant gezet. Met opnieuw een hattrick voor Wilbert Wessels stond het met rust 1-4 voor de Kamper voetballers, die er na rust nog eentje maakten voor de statistieken: 1-5.

ASV Dronten had op het hoge tempo en directe spel van Go-Ahead in defensief opzicht geen enkel antwoord. De Drontenaren, die het vanwege ziekte moesten stellen zonder een aantal vaste krachten, hadden het vooral in het centrum van de verdediging erg lastig. Go-Ahead-spits Wessels vormde voortdurend een gevaar voor de thuisploeg. Al in de eerste minuut was het raak voor Go-Ahead. Na een crosspass van Adi Draganovic op de linksbuiten Van Dijk volgde een schot voorlangs en Wessels tikte op rand van buitenspel van dichtbij binnen voor de 0-1.

De Kamper ploeg liet ASV Dronten geen ruimte om vanachter uit op te bouwen en zocht zelf de kortste weg naar het doel van sluitpost Bindenga. Het was wachten op 0-2 van Go-Ahead en die viel in de 20e minuut. Aan de kant van de Drontenaren verkeek men zich weer op een diepe bal en Wessels rondde bekwaam af. Kort daarvoor voorkwam Go-Ahead-keeper Drenth nog wel, met een prima redding op een schot van dichtbij, de gelijkmaker voor ASV Dronten. Na een half uur bracht Luuc Knul met een steekpass in de zestien Tristan van Zuiden alleen voor de keeper. Van Zuidens inzet belandde echter op de binnenkant van de paal. In de rebound slaagde Wessels er net niet in om, eerst met de voet en later met het hoofd, de 0-3 te maken.

Drontenaar Martijn Timmer wist vervolgens de spanning terug te brengen met de 1-2. De vreugde bij de gastheer was van korte duur. Wessels bracht al snel het verschil weer op twee: 1-3 met een treffer in de 42e minuut. Luuc Knul maakte er nog voor rust 1-4 van uit een assist van Draganovic. ASV Dronten probeerde het nog wel in de tweede helft, maar wist eigenlijk nooit echt gevaarlijk te worden. Go-Ahead-trainer Erwin Brem kon volop wisselen en deed dat ook. Een van die wissels, Kelvin Groothand, scoorde in de 77e minuut de 1-5.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 17 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21