Afbeelding
Aangeleverd.

5 vragen over het Valentijnproject van Kampenaar Gertjan van der Weerd

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Kampenaar Gertjan van der Weerd en Esther Groenenberg hebben een coronaproof muzikaal project bedacht voor Valentijnsdag. De Brug is nieuwsgierig en stelde het tweetal vijf vragen.

Wat houdt het project in?
“Op Valentijnsdag gaan wij vanuit een lege Stadsgehoorzaal muzikale boodschappen streamen. Mensen kunnen deze boodschap cadeau doen aan hun Valentijn, dat kan romantisch zijn, maar ook gewoon een hart onder de riem voor iemand die een lieve boodschap kan gebruiken. Mensen krijgen een inlogcode en wij spelen dan live het liedje voor ze en hebben echt even persoonlijke aandacht voor ze. Voor mensen die inloggen niet handig vinden, kunnen we ook een boodschap opnemen en naar ze versturen, zo kunnen ze kijken op een zelfgepland moment.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?
“Gertjan liep al een tijdje met het idee om weer even een leuk muzikaal project te doen. Het zijn natuurlijk rustige tijden voor muzikanten. Hij had zin om weer wat leuks te doen en wilde ook juist even iets positiefs doen in deze tijden. Hij kreeg dit idee, benaderde mij en ik was meteen enthousiast. Spelen met Gertjan is sowieso een feest en een project met zo'n lieve insteek: daar werk ik graag aan mee. Een beetje vrolijkheid en liefde brengen: dat willen we graag.”

Hoe slaan jullie je als artiesten door de coronacrisis?
“Het zijn zware tijden, maar gelukkig hebben wij ook nog wat inkomsten buiten de muziek om, of gerelateerd aan de muziek. Gertjan werkt ook in de zorg en Esther werkt voor het Zwols Songwritersgilde in Zwolle. Ook zijn er online nog wel wat dingen te doen. Maar dat neemt niet weg dat we enorm hopen dat het gauw weer mogelijk wordt om met grotere groepen samen te komen, want daar is ons werk wel van afhankelijk. We missen het contact met publiek echt enorm.”

Wie heeft wat jullie betreft een valentijns-serenade verdiend?
“Dat is moeilijk kiezen. Ik (Esther) geloof dat iedereen het op een andere manier lastig heeft in deze tijd. Ik denk dat ik het liefst een ode zou willen brengen aan iedereen die blijft luisteren, die niet van zich afschreeuwt en zich blijft inzetten voor een tolerante en vriendelijke wereld. Op wat voor manier dan ook.”

En welk liedje zouden jullie voor hem of haar willen zingen en waarom dit nummer?
“What the world needs now, is love sweet love van Dionne Warwick. Het ultieme aardig zijn voor elkaar liedje.”