Afbeelding
Tennekes

Column Geert Meijering: Speeltuin

· leestijd 2 minuten Algemeen

In de week voor Hemelvaart is het mij eindelijk gelukt! Voor het eerst in jaren heb ik overdag weer eens ter ontspanning een boek kunnen lezen. Met mijn gezin zaten we een kleine week op een FarmCamp in Limburg.

Dat is modern kamperen bij de boer. Onze tent stond direct aan een speeltuin die weliswaar simpel, maar voor peuter en kleuter eindeloos qua speelmogelijkheden was. En was het daar even genoeg, dan konden zij zorgeloos naar de kippen, varkens en pony’s. Ondertussen lazen hun ouders voor de tent rustig een boek.

Naar de zon?

Terug binnen de gemeentegrenzen kondigde het kabinet verdere versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Ook komt er langzaamaan weer zicht op reizen naar het buitenland en groeit mijn hoop op een Italiaanse camping deze zomer.

De IJssel Eilanden

Er is echter ook steeds meer reden om vakantie te vieren in en om Kampen. Dat zeg ik niet alleen, maar dat blijkt ook uit de ontwikkeling van het vakantieresort ‘De IJssel Eilanden’ nabij Roggebotsluit. Daar realiseert EuroParcs nu zo’n 400 vakantiewoningen die moeten zorgen voor 200.000 overnachtingen per jaar vanaf 2024. Dit zorgt ongetwijfeld voor reuring in onze binnenstad en aandacht voor het mooie buitengebied. Daarmee liggen de kansen voor Kampen ondernemers om mee te profiteren van deze ontwikkeling voor het oprapen.

Plannen: Waterrecreatie, Seveningen en Hanze Experience

Het bestaande toeristisch aanbod in Kampen is natuurlijk hartstikke mooi. Samen met ondernemers, Kampen Partners en anderen werken we er echter hard aan dit verder te versterken. Bijvoorbeeld door met gemeentelijk en EU-geld te investeren in meer waterrecreatie door het in gebruik nemen van een watertaxi. Daarmee kun je onder andere naar de Mandjeswaard, Bovenhaven of Zalk worden gebracht. Maar denk ook aan de ontwikkeling van een mini-camping in samenwerking met de watersportvereniging IJsselmuiden bij het Kikkergat.

Daarnaast werk ik samen met collega Albert Holtland hard aan de verdere toeristische ontwikkeling van Seveningen. Bijvoorbeeld door het Gat van Seveningen toegankelijker te maken, verwilderd struikgewas te verwijderen en een goede fietsenstalling te realiseren. Daarbij zoeken we nadrukkelijk het overleg met de camping, de watersportvereniging ZC ’37 en bewoners.

Tot slot raakt de planontwikkeling voor een mooie expositie van de IJsselkogge in een stroomversnelling. Kranendonk Experience - onder andere bekend van FloriWorld en de Heineken Experience - helpt ons daar bij. Op korte termijn moet de gemeente Kampen kleur bekennen. Welke ambitie hebben we? Er zijn drie varianten:

        •        Een ‘stand alone’ expositie van de IJsselkogge

        •        Een Hanzemuseum waarin ook de IJsselkogge te zien is

        •        Een Hanze Beleefmuseum gericht op inspiratie en attracties, inclusief de IJsselkogge

Met voldoende ambitie en gezamenlijke financiering kan de IJsselkogge de Hanzesteden in onze regio een enorme boost geven. Als wethouder Economische Zaken vind ik dat logischerwijs ook goed voor de ontwikkeling van Kampen.

‘Het liefst voor de zomer’

De meesten van ons moeten nog een maand of twee werken voordat de zomervakantie begint. Vaak is het een periode waarin we elkaar extra onder druk zetten: ‘Wanneer moet het af?’ ‘Het liefst voor de zomer’, klinkt het dan. Dat is lang niet altijd écht nodig, maar de vakantieperiode blijft toch een ijkmoment waarop we allerlei projecten afgerond willen hebben. Kortom, het is nog even hard werken en ondertussen alvast mijmeren over vakantiebestemmingen die door versoepeling van de maatregelen weer haalbaar worden. In ieder geval ga ik alvast op zoek naar een mooie camping in Zuid-Europa. Met speeltuin.

Geert Meijering
Wethouder Economische Zaken (CDA)
g.meijering@kampen.nl

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29