Afbeelding
Aangeleverd.

Ondernemen in Kampen: “Kampen, ondernemende Parel an ‘n slinger van den Iessel…!”

· leestijd 1 minuut Algemeen

Met de nieuwste ontwikkelingen rondom de IJsselkant, kwam bij mij Het Kamper Stedelied weer boven, dat we vroeger op Koninginnedag tijdens de Ochtendzang op de Nieuwe Markt zongen!

Het refrein:
“Ja, det is Kampen, ons mooie Kampen,
Prentenboek van d’olde tied.
Wöör ’t ni’je ook wil tieren,
Old en n’j best samen giet.”

En zo is het vandaag de dag ook gelukkig nog steeds, old en n’j oftewel oud en nieuw gaan best samen in Kampen. Doorgaans zijn we een relatief nuchter en bescheiden gemeenschap binnen en rondom Kampen en omstreken. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg zeggen we dan. Daarmee doen we onszelf en onze mooie stad Kampen af en toe misschien ook wel eens tekort?! Kampen draagt en heeft ongelooflijk veel mooie dingen in zich, zowel op cultuur en historisch terrein als ook op diverse vernieuwende en ondernemende terreinen.

Qua ondernemerschap ademt Kampen ook alles wat nodig is, van ZZP-ers t/m (middel)grote internationaal opererende “familie” bedrijven. Het onlangs geopende Paviljoen HANZEZICHT an d’and’re kante van de (stads)brugge tilt ons mooie Kampen weer net iets meer boven zichzelf uit, dan we eigenlijk gewend waren in Kampen. Inmiddels is Kampen aan de IJssel een soort van Bloemendaal aan Zee geworden. Al kijk je vanaf Paviljoen Hanzezicht niet uit over een uitgestrekte zee, maar hebben we een geweldig uitzicht op ons prachtig mooie “eigen” Kampen! Een mooie nieuwe aanwinst voor Kampen, wat onze bijzondere stad ook voor toeristen van elders nog interessanter maakt natuurlijk.

Daar profiteren we als gehele Kamper bevolking, inclusief met name de detailhandel in de binnenstad dan ook optimaal van mee. Kampen heeft diverse Kamper Ondernemers Netwerken, waar het eenvoudig en laagdrempelig contacten leggen is om tot zaken te komen. Langzaam aan lijkt het “nieuwe” normaal zich aan te dienen. Het corona tijdperk heeft sinds maart 2020 grote gaten en diepe wonden achter gelaten, ook in Kampen en omstreken.

Welk nieuw perspectief er nou wel of (nog) niet lonkt, is voor iedereen nog gissen en afwachten. Wat wordt dan precies het “nieuwe normaal”? En hoe bewegen we daar als ondernemende Kampenaren in? In de oudheid kenmerkte de actieve handels- en ondernemersgeest Kampen al, dat dragen we dus nog altijd in ons. Ambitieuze, gedurfde, ondernemende, positieve en realistische ondernemers energie brengt ons saamhorigheid, verbinding en door ontwikkel kracht. Wees je daar goed van bewust, Samen maken en zijn wij Kampen. Daar is toch iedereen trots op en daar wil toch iedereen Ambassadeur van zijn? Ja, det is Kampen, ons mooie Kampen. Samen Sterker, Samen Trots op Kampen! Ik ben blij en trots een Kampenaar te zijn, jij toch ook!!

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl.

Afbeelding
Uitnodiging informatiemarkt 28 juni: Circulaire wensen en kansen voor bedrijven en organisaties Ondernemen in Kampen 2 uur geleden
Afbeelding
Kamper muzikant mikt met zijn band Boembast op zomerhit Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
De week van het buiten spelen Algemeen 4 uur geleden