Winnaar 2020: Loes van Dijk van Lalaloes.
Winnaar 2020: Loes van Dijk van Lalaloes. foto aangeleverd

Verkiezing Groene Lintje 2021

Algemeen

KAMPEN - Het Groene lintje 2021 wordt dit jaar uitgereikt aan één van drie genomineerden: het Vogel en Egel asiel, de Vogelgroep Kampen en omstreken en Natuurvereniging IJsseldelta. Wie het wordt bepaalt de stemming die plaats vindt op de website van GroenLinks Kampen. De stemming opent op 5 juni.

Het Groene lintje wordt ieder jaar door GroenLinks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de natuur. Voor GroenLinks Kampen is het thema voor het Groene lintje 2021 de bescherming van onze natuur. Er zijn drie organisaties uit onze gemeente genomineerd die zich met ziel en zaligheid inzetten om de natuur te beschermen.

Het Vogel en Egel asiel

Het Vogel en Egel asiel beschermt de natuur door gewonde wilde vogels en egels op te vangen. Zij werken op vrijwillige basis met een kleine bijdrage vanuit de gemeente. Het Vogel en Egel asiel heeft meerdere problemen zoals verhuizing en financiële obstakels overwonnen.

De Vogelgroep Kampen en omstreken

De Vogelgroep Kampen en omstreken zet zich in om de gezondheid van de vogels in de gemeente te waarborgen. Onlangs ruimden zij het stadspark op door al het zwerfafval op te rapen. Afgelopen winter kwamen zij in actie om de vogels de winter door te helpen en riepen iedereen op een oogje in het zeil te houden voor vogels die het moeilijk hadden. 

Natuurvereniging IJsseldelta

Natuurvereniging IJsseldelta organiseert natuurexcursies en informeert over natuuraangelegenheden. Bovendien volgen ze activiteiten in de gemeente, zoals woningbouw en andere omgeving-ingrijpende projecten en komen in actie als dit de natuur benadeelt. 

Stemmen kan van 5 t/m 11 juni op www.groenlinkskampen.nl. Op 12 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.