Afbeelding
archiefbeeld

Oplossing overlast Cruijff Court lijkt in zicht

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Gemeente Belang Kampen)

KAMPEN - Er lijkt een oplossing te komen in de jarenlang durende overlast van het Cruyff Court tussen de Dorpstraat en Troelstrasingel. Omwonenden willen het court ’s avonds zelf kunnen afsluiten. Daarmee wordt voorkomen dat volwassen er tot in de kleine uurtjes gaan voetballen. 

Jarenlang ondervinden omwonenden last van geluid, geschreeuw en muziek, afkomstig van het court. Met name tijdens warme zomerdagen. Dit wordt veroorzaakt doordat een grote groep volwassenen ‘s avonds op het court gaat voetballen. De jeugd moet dan plaatsmaken. Het gaat soms om dertig volwassenen of meer. Dat voetballen kan tot laat doorgaan en gaat vaak gepaard met harde muziek en veel geschreeuw. Bovendien klapperen de metalen hekken luidt als daar een bal hard tegenaan getrapt wordt.

De buurt wil dus nu zelf het veld ’s avonds kunnen afsluiten. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat de hek aan beide zijkanten worden verhoogd en er een deur in wordt gemaakt die kan worden afgesloten. GBK heeft dit voorstel inmiddels bij de gemeente neergelegd. De gemeente vindt het een sympathiek idee en gaat kijken of het haalbaar is. De politie vindt het ook een mooi initiatief. Piet Bergstra: “Laten we hopen dat de gemeente dit snel voor elkaar kan krijgt. Dit moet niet meer over de zomervakantie getild worden. Daarvoor heeft de overlast nu al te lang geduurd. Gelijk aanpakken. Hekken en deur bestellen, monteren en sleutel bij de buren afgeven. Meer is het niet. Zo moeilijk moet dat niet zijn”.

De Cruyff Courts zijn er gekomen omdat het zomaar een balletje trappen op straat bijna niet meer kan. Buurten zijn dicht gebouwd, de straat staat vol met auto’s en het verkeer is druk. Kinderen hebben een veilige speelruimte nodig die uitnodigt om buiten te spelen. Het moet een veilige ontmoetingsplek zijn waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. De courts zijn dus bedoeld voor kinderen, niet volwassenen. Volwassenen kunnen gaan voetballen bij de diversen voetbalverenigingen die Kampen rijk is.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00