De stoel van Sinterklaas
De stoel van Sinterklaas (archieffoto: Maarten van Gemert)

Sinterklaas zoekt veel rustpunten in Kampen en vraagt kinderen om hulp

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Sinterklaas kan dit jaar niet terecht in zijn eerdere onderkomens tegenover de Buitenhaven of in de Stadskazerne. De Goedheiligman komt wel naar Nederland en Kampen. ’s Nachts gaat hij de daken op maar hij zoekt nog plekken waar hij overdags kan rusten. Hij vraagt alle kinderen of ze een bank of stoel voor hem willen klaarmaken.

Gezien het vele reizen, zijn hoge leeftijd en intensieve werkzaamheden voorgaand aan zes december, is Sinterklaas om bij te komen dringend op zoek naar rustpunten. Dit kan bij iemand thuis zijn of op school bijvoorbeeld. Kinderen mogen ook een rustpunt voor de Sint inrichten in de buurt, op straat of bij de kinderopvang. Via Sint-rustpunt@hotmail.com kunnen kinderen hun versierde stoel of bank aanbieden. Misschien komt de Sint dan langs om persoonlijk de stoel of bank uit te proberen. En misschien win je er wel een prijs mee!

Bij jou?
Stel dat Sinterklaas bij jou even mag bijkomen van alle drukte, hoe zorg je er dan voor dat hij dit weet? Dinsdag 9 november hebben basisschoolleerlingen in Kampen van groep 0 tot 3 een poster gekregen om in te kleuren. Als je mailt naar Sint-rustpunt@hotmail.com, noem dan je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer.
Als je de poster download op Facebook of Instagram, kleur die dan mooi in en hang ‘m goed zichtbaar voor je raam. Dan kunnen de Pieten zien waar de Sint welkom is. Als hij dan ongestoord tot rust kan komen, kunnen de Pieten verder met hun werk.

Hoofdrustpunt
Net zoals vorig jaar, is er geen grote feestelijke intocht van de Goedheiligman. Wel is hij te bezoeken op enkele hoofdrustpunten die worden ingericht. In ieder geval kan Sinterklaas terecht bij Steege’s Erf (Zwartedijk 3), de Natuurspeelplaats en aan de Julianastraat 63. Daar is hij te vinden en zijn de kinderen ook welkom. Als hij er toch niet is, is hij waarschijnlijk net op pad. Je kunt dan je verlanglijstje of tekening in de postzak doen. En stiekem even op de echte stoel van Sinterklaas zitten!


Een andere stoel van Sinterklaas (archieffoto: Maarten van Gemert)