Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Lammert Bastiaan van Kampen Sociaal.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Lammert Bastiaan van Kampen Sociaal. Foto: Aangeleverd.

Raadspraat Kampen Sociaal: Nieuwe start politiek jaar!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Vlak voor de vakantie en het zomer reces  van de Raad, wisten wij als Kampen Sociaal samen met de CU, SGP, CDA en GL een coalitie te  vormen. Kampen Sociaal kan in deze coalitie duidelijk zijn ‘verhaal’ laten horen. Natuurlijk er zaten meerdere partijen aan tafel en dan is het zo dat alle partijen iets hebben gegeven en iets hebben gekregen, maar we konden als Kampen Sociaal duidelijk overbrengen waar wij voor staan! 

We zijn ook trots dan wij als ‘relatief jonge’ partij mee konden doen en dat Richard Boddeus als wethouder de komende 4 jaar mag deelnemen aan dit college. Voor Kampen Sociaal een nieuwe start, ineens zijn wij met een wethouder, 3 Raadsleden en 2 commissieleden een lokale partij die mede sturing kan gaan geven aan wat wij willen voor onze stad.

Met de portefeuilles; armoede en schulden, diversiteit en inclusie, kunst en cultuur, monumenten, mobiliteit en toezicht en handhaving hopen we Kampen socialer te maken en een stad te kunnen zijn waar het fijn is om te wonen. 

Als Kampen Sociaal maken we ons grote zorgen om de vele mensen die door de stijgende (energie) prijzen op velerlei gebied in de problemen dreigen te komen of inmiddels zitten. Daarom willen we nogmaals attenderen over de energietoeslag voor mensen die leven onder de 120% van het bestaansminimum.

In vergelijking met de 110% die de gemeente hanteert inzake het minima beleid, is deze regeling dus uitgebreider. Wanneer u twijfelt of u in aanmerking denkt te komen, en dus valt in de groep die moet rondkomen van 120 % van het bestaansminimum, schroom dan niet maar meld u aan bij de Gemeente voor deze toeslag, op dit moment blijft er nog veel geld liggen op de plank en dat is erg jammer, het is voor veel mensen wellicht een druppel op de gloeiende plaat maar het helpt u wellicht ook de winter door.

Daarnaast kunt u wanneer u dreigt in financiële problemen te komen zich te allen tijde melden voor hulp bij o.a. Financiën op Koers, daar zitten deskundigen die u op weg kunnen helpen om uit deze situatie te komen, want het is gebleken dat veel problematiek in de thuissituatie ontstaat doordat mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen, vaak begint het geleidelijk en wanneer u  er niets aan doet zakt u steeds dieper in het moeras, dus blijf er niet mee zitten maar zoek hulp.

Mocht u vragen hebben over deze problematiek dan kunt u ook contact met ons zoeken, wellicht kunnen wij als Kampen Sociaal u helpen om de juiste wegen te vinden.

Lammert Bastiaan
Fractievoorzitter Kampen Sociaal

Nick de Vries