Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door de PvdA-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door de PvdA-fractie. Foto: Aangeleverd.

Raadspraat PvdA: Leven lang leren

· leestijd 1 minuut Algemeen

We geven het direct toe: binnen de PvdA hebben wij de wijsheid niet in pacht. Ontwikkelen en blijven leren is dan ook een belangrijk thema. Daarom hielden wij als breed PvdA-team onlangs een inspiratiedag om ons te scherpen en lijnen voor de toekomst uit te zetten. Daarvoor huurden wij het gebouw van een van de Kamper Muziekverenigingen, zodat de ene vereniging de andere ook nog wat kan steunen. Oók dat vinden wij belangrijk.

Wij willen na laten gaan of de gemeentelijke ondersteuning vanuit armoederegelingen voor een grotere groep mensen beschikbaar is.

Die dag lieten wij ons inspireren door een enthousiast makende inbreng van een PvdA-afdeling uit de regio, Dalfsen. Samen spreken en dromen over wat wij belangrijk vinden voor een beter en mooier Kampen en vooral ook over wat jij en ú belangrijk vinden! Dat blijven we graag leren.

En over een leven lang leren gesproken: het was weer de tijd van examens en diploma-uitreikingen. Alle geslaagden willen wij van harte feliciteren en een prachtige nieuwe stap in hun toekomst wensen! Jullie zijn toppers! Alle (net) niet geslaagden wensen we heel veel sterkte en succes voor het vervolg. Jullie zijn óók toppers!

Boeren in de raadszaal

Afgelopen raadsvergadering ging het over perspectief. Perspectief voor mensen met een smalle beurs en voor de boeren in Kampen. Vanwege de almaar stijgende kosten van energie en boodschappen hebben steeds meer mensen moeite om de maand door te komen. Daarom deden wij een voorstel om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om de gemeentelijke ondersteuning vanuit de armoederegelingen voor een grotere groep mensen beschikbaar te maken. Meld u bij de gemeente wanneer rondkomen moeilijk is!

Een delegatie van de Kamper boeren was aanwezig in de raadszaal. Vanuit ons heel veel waardering daarvoor. Er gebeurt nogal wat in de stikstofdiscussie waarin de gemoederen soms ook hoog oplopen. Wij deden geen loze beloften aan de boeren en richtten onze inzet vooral op provincie en rijk, dé plekken waar de besluitvorming hierover plaatsvindt. Tegelijkertijd paste de oproep aan andere partijen en raadsleden om datzelfde te doen en om de boeren daadwerkelijk te steunen wanneer de stikstofmaatregelen negatief voor hen uitpakken. Dat is dé manier om perspectief te bieden.

Reces

Tot slot rest ons jou en u een hele fijne en goede vakantieperiode toe te wensen. Of dat nu thuis is, op de camping, of in een of ander resort. Denkt u daarbij ook aan de recreatiemogelijkheden in onze eigen Hartelijke Hanzestad-gemeente! Er is van alles te doen in de stad en in de kernen. Laat u verrassen!

Hartelijke groeten,
Fractieteam PvdA Kampen
pvdakampen@gmail.com

Nick de Vries

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17