Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Sijmen Nentjes van de SGP-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Sijmen Nentjes van de SGP-fractie. Foto: Aangeleverd.

Raadspraat SGP Het Paviljoen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Gespannen zaten de mensen van het Hanzepaviljoen op de tribune in de raadszaal. Het voortbestaan van hun onderneming stond op het spel. Gespannen zaten daar ook de jongeren, omwonenden en vertegenwoordigers van de natuurvereniging. Hun strandje, omgeving en natuurgebied stonden op het spel. Wat zou de raad beslissen? Het was onvoorspelbaar want verschillende partijen wisselden tot op het laatst van standpunt.

Tijdelijke vergunning
Twee jaar geleden besloot het college opeens een tijdelijke vergunning te verlenen aan het Hanzepaviljoen. Het was coronatijd en men hoopte jongeren op die manier wat extra vertier te bieden. Tevens zouden dan een paar problemen opgelost kunnen worden  op het gebied van veiligheid, afval en parkeren. De SGP was niet voor een Paviljoen op deze plek en diende direct een motie in met de oproep aan het college om deze vergunning niet te verlenen. Helaas steunde geen enkele andere partij deze motie. Het college kon dus haar gang gaan en de vergunning verlenen. Dat heeft zij dus ook gedaan.

Een waardeloos compromis. Men denkt op deze manier de problemen opgelost te hebben. Gelooft u het? Ik niet! 

Gedoe
Dat hebben we geweten. Van het begin af aan is er gedoe geweest rondom het Hanzepaviljoen. Sommige ondernemers in de binnenstad voelden zich gepasseerd. Buren voelden zich niet gehoord Jongeren hadden het gevoel dat hun strandje werd ingepikt en de natuurvereniging was van mening dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de gevolgen voor de natuur. Veel gedoe dus. En dan hebben we het nog niet eens over de vele reacties van onze inwoners. Vooral over de omheining,  het hek in het water en de modderpoel in de winter werd veel geklaagd.

Zeggen en doen
Steeds meer partijen in de gemeenteraad kregen moeite met het Hanzepaviljoen. Het leek er zelfs even op dat een meerderheid van de raad wou stoppen met het Paviljoen. Maar tussen zeggen en doen zit helaas nog wel eens een verschil. 

Waardeloos compromis
Deze week stond het Paviljoen op de agenda van de raad. Tijdens de bespreking bleek dat alleen KS, een deel van GL en de SGP wilden stoppen met het Paviljoen. De rest van de raad kiest voor een  Paviljoen met een iets kleiner terras dat tien meter wordt opgeschoven. Een waardeloos compromis. Men denkt op deze manier de problemen opgelost te hebben. Gelooft u het? Ik niet!

Sijmen Nentjes
Raadslid SGP  

Nick de Vries

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram gisteren
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram gisteren
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram gisteren