Afbeelding
Foto: Christine Riezebos.

Symbolische paasbult Wilsum te zien op NPO Even tot Hier

Algemeen

(Erik Hekhuizen en Robert van den Belt) 

WILSUM - Vrijdagavond 7 april waren er in Wilsum opnames voor het televisieprogramma ‘Even tot Hier’. Zaterdagavond werd het op tv uitgezonden. Het programma kan hier teruggekeken worden.

In dit programma wordt op een ludieke wijze de week doorgenomen door de presentatoren Niels van der Laan en Jeroen Woe. Onderdeel van de show is dat er aandacht wordt gegeven aan zaken die niet door gaan. Aangezien het paasvuur van Wilsum dit jaar niet door kon gaan, was dit een mooie aanleiding voor de redactie om hier aandacht aan te geven.

Inwoners van Wilsum werden opgeroepen om rond 21.00 aanwezig te zijn op de plek waar normaal het paasvuur plaats vindt. Nu was daar geen grote bult met takken te vinden, maar een gigantisch opblaasbaar scherm. Lampionnen werden uitgedeeld en men kon een kopje chocolademelk halen. Gedurende de tijd werden er opnames gemaakt, van onder andere Roelof en Christien Marskamp die normaliter dus hun land ter beschikking stellen voor de organisatie. Een voetballer van SV Spakenburg had de eer om het digitale paasvuur op groot scherm ‘aan te steken’. Zo hebben de Wilsummers toch nog mogen genieten van een prachtig paasvuur, al was het net even anders dan normaal.

Nieuwsgierig geworden? Kijk de aflevering van ‘Even tot Hier’ via NPO even terug. 

Nick de Vries