V.l.n.r. Matt, Julian en Binyam op het podium in ‘t Ukien
V.l.n.r. Matt, Julian en Binyam op het podium in ‘t Ukien Foto: Leo Polhuijs

Spetterende feestavond Heaven Presents in ’t Ukien

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Leo Polhuijs)
KAMPEN - Ze doen alles samen. Feestvieren, verjaardagsvisite, samen op vakantie, samen naar sport maar ook gesprekken voeren die wat dieper gaan. Dus wat is er dan logischer dan ook samen feestvieren? De Vrienden van Heaven houden op zaterdag 13 mei Heaven Presents in ’t Ukien. “Het belooft een reuzegezellige boel te worden”, zeggen Julian Timmer, Matt Mookus en Binyam Diertens namens de vriendengroep.


De jonge Kampenaren zien uit naar het treffen in het multifunctioneel centrum. “Wel iepen al langer met het idee om een feestavond te organiseren, “zegt Julian namens de groep. “Toen we met elkaar op vakantie waren, hadden we het er nog eens over en besloten we om de plannen concreet te maken.” Het gezelschap bestaat verder nog uit Twan Goudbeek, Jordy Sleurink, Mark Dijkstra en Owen Mijnheer. De groep wil een speciaal avondje uit bieden, anders dan de doorsnee uitgaansavonden in hun woonplaats. “Als het goed bevalt, volgend jaar wéér”, blikken Julian, Matt en Binyam alvast vooruit. ”We krijgen al veel positieve reacties.” Het drietal rekent op ongeveer 350 tot 400 bezoekers. De meeste kaarten zijn al verkocht.

Heaven

De naam Heaven verwijst naar de bar bij Julian achter in de tuin. “Mijn oudere broer heeft die daar ooit neergezet en noemde deze plek Heaven. De bar staat er nog steeds. Af en toe wordt hij nog gebruikt.” De Kamper vriendengroep heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en de vrienden kennen elkaar al lang. “Sommigen van ons hebben bij elkaar op school gezeten, maar we kennen elkaar ook van de sport en gezamenlijke vakanties,” zeggen Matt, Julian en Binyam. De twee laatstgenoemden zullen tevens als gastheer optreden en huren speciaal voor de gelegenheid een smoking.

Verschillend

De vrienden zijn heel verschillend. De één werkt, de ander studeert nog of combineert werk met studie. “De contacten gaan zo ver dat we elkaars ouders allemaal kennen en zelfs op hun verjaardagen komen. Erg gezellig. Maar als er iets serieus moet worden besproken, staan we ook voor elkaar klaar.” De feestavond wordt geen reünie, maar uiteraard zullen er wel mensen komen die de vrienden nog van vroeger kennen, bijvoorbeeld uit de glorietijd van de bar.

DJ

Voor ’t Ukien is gekozen omdat er al contacten lagen met het multifunctioneel centrum. Julian: “Ik treed regelmatig op als dj en had in ’t Ukien ook al eens een avond gedraaid. Toen we een locatie zochten voor ons feest, dachten we aan ’t Ukien en daar waren ze meteen enthousiast. We krijgen zelfs technische ondersteuning, heel leuk. Het centrum is een mooie locatie, niet ver van de stad.” De vrienden mikken tijdens de feestavond op 18 plussers. “Vanaf die leeftijd is iedereen welkom. Mensen van zestig, zoals onze ouders, zijn ook welkom.”

Vijf acts

Bezoekers krijgen vijf acts voorgeschoteld, door verschillende dj’s. Julian, Matt en Mookus: “Het gaat om heel verschillende stijlen, dus voor elk wat wils.” De hoofdact komt van Tom van der Weerd. Verder mogen de dj’s Yuri, Julian, Novi, Mattie, 2sides en Biny aan de bak. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een welkomstdrankje. Door aan een rad te draaien kunnen bezoekers de muziekkeuze voor het komende kwartier bepalen. Bezoekers krijgen bovendien een zonnebril en een aansteker mee naar huis.
Zaterdag 13 mei ’t Ukien, Korteweg 4 Kampen, 20:00 – 02:30 uur. Kaarten kosten euro 12:50 via www.ukien.nl en euro 15,- aan de zaal.

Nick de Vries