Afbeelding
Foto: M. Zanderink

Zaterdag gratis toegang Hanzefest XL dankzij steun van drie hoofdsponsoren

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Leo Polhuijs)

KAMPEN - Op het Van Heutszplein langs de IJssel wordt op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus Hanzefest XL gehouden. Een nautisch feest met de nadruk op de rijke historie van de stad, maar wel in een modern jasje. Goed nieuws voor elke Kampenaar: dankzij de bijdragen van drie hoofdsponsoren kan het programma op zaterdag gratis worden bezocht.

Mede-organisator Jeroen Kale, verantwoordelijk voor het entertainment, is erg blij met de sponsorbijdragen. De bijdragen komen van BrugMedia, uitgever van deze krant, de BJG Groep en de VDK Groep. “Dankzij deze steun kunnen kampenaren de eerste editie van een spetterend feest meemaken zonder toegangsprijs te hoeven betalen. Hanzefest XL heeft een uitgebreid programma vol muziek, artiesten, meezingers, licht en geluid en wordt voor elke bezoeker een ware beleving. Het is de bedoeling er een jaarlijkse traditie van te maken.”

Hanzefest XL is bedoeld als afsluiter van de vakantieperiode en combineert elementen van verschillende feesttradities uit een aantal landen, zoals het Duitse Oktoberfest en het carnaval in het zuiden van Nederland. De programma’s voor vrijdag en zaterdag zijn vrijwel identiek. De vrijdag biedt een utra all-inclusive formule waarin het lekkere eten en drinken inbegrepen zit. Men kan een tafel kopen voor 8 personen. Bijvoorbeeld een bedrijf, vriendengroepen of particulieren.

Overigens wordt het feest voor en door iedere Kampenaar ook mede mogelijk gemaakt door tal van andere sponsoren. Jeroen Kale: “Er is inmiddels een behoorlijk aantal belangstellenden dat een kaartje heeft besteld voor de zaterdag. Nu deze avond gratis toegankelijk wordt, ligt de situatie anders. De organisatie neemt contact op met deze groep om te kijken hoe één en ander kan worden opgelost.”

De vrijdagavond van het Hanzefest is alleen toegankelijk voor bezoekers die een all-inclusive ticket reserveren met onbeperkt eten, drinken, dans en muziek. Op zaterdag is de avond voor iedereen geopend, er is plek voor zo’n 2000 bezoekers. Aanvankelijk zou de entree 17,50 euro bedragen, maar dankzij de bijdragen van bovengenoemde sponsoren is de zaterdagavond nu gratis voor iedere bezoeker.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.