Jennifer Frijlink met haar tweede gedichtenbundel ’Onzichtbare woorden krijgen inkt’
Jennifer Frijlink met haar tweede gedichtenbundel ’Onzichtbare woorden krijgen inkt’ (foto: Jasper van Lente)

Gedichten Jennifer Frijlink genomineerd voor BoekGoud 2023

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – De tweede gedichtenbundel ’Onzichtbare woorden krijgen inkt’ van Jennifer Frijlink (29) is genomineerd voor BoekGoud 2023. De Kamper dichteres is enorm blij met de nominatie. Haar eerste bundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ sleepte geen prijs in de wacht bij de nominatie in 2020. Haar missie zet ze in de tweede bundel voort.

Als in één seconde je leven zo verandert dat de meest vanzelfsprekende dingen niet meer vanzelfsprekend zijn, dan voel je je verloren. Je functioneert niet meer zoals je gewend bent, alles is anders. Maar je bent niet de enige en niet alleen. Op 24-jarige leeftijd liep de Kamper dichteres niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op dat haar wereld op zijn kop zette. Met haar gedichten hoopt ze anderen te inspireren en de vaak zo gewenste herkenning te geven.

Ambitie
De ondertitel van haar tweede bundel vat het boek samen: ’Een reis door de gedachten van een jonge vrouw tijdens een revalidatieproces’. Frijlink is een echte woordartiest voor wie schrijven als een rode draad door haar leven loopt. Juist in de periode na het ongeluk bleef ze schrijven als een creatieve manier om te relativeren. In haar nieuwe gedichtenbundel ’Onzichtbare woorden krijgen inkt’ heeft de jonge schrijfster gedichten uit die periode verzameld.
Bij de borrel na afloop van de poëzieavond in de Stadskazerne, sprak ze met enkele (voormalige) stadsdichters. Ze maakte toen haar ambitie bekend om de volgende Stadsdichter te worden.

Missie
Voor de Publieksprijs kan iedereen voor haar en haar bundel tot en met donderdagmorgen 29 februari stemmen op https://BoekGoud.nl/stemmen/14826. BoekGoud is een initiatief van Uitgeverij Boekscout en geldt als een erkenning voor de prestaties van deelnemende auteurs. De prijs heeft tot doel schrijvers in het Nederlandse taalgebied te stimuleren en hun creativiteit ten volle te gebruiken, te ontwikkelen en te etaleren. Plus daarbij het plezier van het schrijven te ervaren.
Voor Jennifer Frijlink komt daar het streven bij om herkenning en verbinding te creëren. Dat maakt haar tot een Kamper dichteres met niet alleen ambitie maar bovenal een missie.


Jennifer Frijlink met haar eerste bundel ‘Gedichten van een jonge vrouw’ (foto: Jasper van Lente)

..