Hagedoornweg
Hagedoornweg Foto: Piet Bergstra

ZONNEPARK HAGEDOORNWEG

Algemeen Ingezonden

KAMPEN- In een amendement van SGP, CDA, GBK, KS, VVD en Hart voor Kampen zal in de raadsvergadering van komende donderdagavond 21 maart worden opgeroepen om geen Verklaring van Geen Bedenkingen af te geven. 

RWE, diende samen met Zonnegilde B.V. en Solarfields Nederland B.V. een principe-verzoek in bij het college van B en W voor het realiseren van een zonnepark op een aantal percelen aan de Hagedoornweg. Het college sprak daarover een – voorlopig - positieve grondhouding uit. 

Er werd vervolgens een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor een zonnepark aan de Hagedoornweg ter grootte van 11 ha. Het college stelde de raad voor om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen (VGGB) af te geven.

Bij de beoordeling of hij een verklaring van geen bedenkingen wil afgeven voor een project moet de raad bezien of het project in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Daarbij dient de gemeenteraad alle planologisch relevante omstandigheden te betrekken. 

Er moet aan tien criteria worden voldaan, zoals specifieke lokale inpassingseisen, participatie inwoners, langs hoofdinfra. Een onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat het project in meer of mindere mate niet voldoet aan vijf criteria voor grootschalige energieopwekking door middel van zon.