Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Heropeningsfonds kans voor ondernemers

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

Wow. Wat is het Heropeningsfonds van de gemeente Kampen een succes zeg! De afgelopen maanden zijn weer tientallen organisaties verblijd met een bijdrage voor hun activiteiten waar Kampen gezelliger, gelukkiger en gezamenlijker van wordt. Er is weer meer dan € 60.000,- toegekend aan allerlei ondernemende Kampenaren die ontmoetingen en sociale activiteiten organiseren. Daardoor komt er nog meer levendigheid en reuring in onze gemeente.  Het Heropeningsfonds Kampen is namelijk ingesteld om initiatieven en activiteiten te bevorderen die na heropening (lees: na corona) bijdragen aan het sociale leven, ontmoetingen en (herstel van) sociale samenhang in de gemeente Kampen.

En het goede nieuws is… de subsidieregeling wordt voor de vierde ronde opengesteld. Letterlijk nieuwe ronde, nieuwe kansen dus. Ook organisaties die eerder budget hebben gevraagd (en gekregen) mogen weer meedoen. Als je niet kunt wachten: stop met lezen en ga meteen naar www.heropeningsfonds.nl!

Het fonds heeft al heel wat mooie initiatieven ondersteund. Ook goede ideeën van bedrijven kregen een financiële bijdrage tot € 5.000,-. Een paar voorbeelden ter inspiratie:

In de afgelopen kerstvakantie regelden de binnenstadsondernemers van Kampen een ijsbaan op de Plantage. Met steun van het Heropeningsfonds. Zalk ICT kreeg geld voor camera’s die bij uitzendingen van RTV Zalk worden gebruikt. Arbo Positief ontving budget voor een evenement voor werkzoekenden aangevuld met 3 thema cafés.

Maar ook E. Bruggink Holding, Stichting Stedelijk Onroerend Goed, Fair & Share Kampen, Biergilde van Campen, Kinderboerderij Cantecleer en UITverGROOT profiteerden van het Heropeningsfonds. Op de website wordt uitgelegd hoe.

De moraal van dit verhaal? Voor ondernemende Kampen ligt het geld bijna voor het oprapen. Ook als je daar zelf zakelijk voordeel van hebt. Je hoeft maar aan een paar voorwaarden te voldoen. Op www.heropeningsfonds.nl staat het keurig beschreven, maar volgens mij komt het neer op 

Organiseer iets waardoor je mensen bij elkaar brengt Doe het samen met andere partijen, werk samen En het moet wel iets nieuws zijn, niet iets wat je dagelijks werk is zeg maar

Klinkt best te doen toch? Daarom daag ik jullie uit. 

Ben je ondernemer op een bedrijventerrein? Organiseer samen een Open Dag voor iedereen uit Kampen! Ben je horecaondernemer? Regel een pop-up restaurant op een gekke plek met je collega’s en ontvang de eerste gasten op kosten van het Heropeningsfonds. Ben je ZZP-er in de zakelijke dienstverlening? Zoek soortgenoten en ga met een vrolijke optocht langs je klanten en hun buren!

Of nog beter: verzin iets dat veel meer bij jezelf past. En dat voldoet aan de regels van het Heropeningsfonds. Voer het plan uit met steun van de gemeente Kampen. En ontvang het geld binnen twee weken op je rekening. Toevallig weet ik dat het echt simpel en snel gaat. Want Kampen Partners regelt de administratie en organisatorische ondersteuning voor het fonds. Inclusief een persoonlijk aanspreekpunt voor al je vragen. Aline Hofstee staat voor je klaar via heropeningsfonds@kampenpartners.nl en 06-12736070. Ook dat is citymarketing in een hartelijke Hanzestad.

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. Doen hoor!

Deze column is geschreven door Roeland Tameling van Kampen Marketing.

Nick de Vries