Afbeelding
Foto: Fred Sollie

Uitnodiging informatiemarkt 28 juni: Circulaire wensen en kansen voor bedrijven en organisaties

Ondernemen in Kampen

KAMPEN - Circulariteit is één van de duurzaamheidsambities van de gemeente Kampen. Samen met andere overheden, bedrijven en inwoners de gemeente een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland. De gemeente werkt toe naar een circulaire samenleving in 2050.  

In een volledig circulaire economie worden materialen en producten oneindig gebruikt en hergebruikt. Grondstoffen worden optimaal hergebruikt. Dat voorkomt problemen van vervuiling en afval. Er zijn dan geen nieuwe grondstoffen nodig, dus die kunnen ook niet opraken. Het jaar 2050 lijkt heel ver weg, maar circulair worden vraagt om nu al te handelen en de juiste keuzes te maken.

In gesprek over wensen en kansen

De gemeente heeft interviews gehouden bij bedrijven en organisaties over de vraag hoe zij hen het beste kan helpen bij het verminderen van plastic afvalstromen. Zo’n 100 bedrijven en organisaties ontvingen een uitnodiging voor deelname hieraan. De uitkomsten van de interviews worden geanonimiseerd gedeeld tijdens de informatiemarkt op 28 juni 2023 vanaf 17.00 uur. Ook gaan we in gesprek over welke businesskansen circulariteit biedt. 

De uitkomsten van de interviews en de gesprekken op de informatiemarkt zullen gebruikt worden om een actieplan op te stellen om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het verminderen van plastic afvalstromen.

Geen uitnodiging voor de informatiemarkt ontvangen, maar toch graag aanwezig zijn bij de informatiemarkt of met de gemeente in gesprek over circulariteit? Dat kan uiteraard! Contact opnemen kan met: Ronald van Eerten, beleidsontwikkelaar milieu en circulariteit gemeente Kampen, telefoon: 038 339 26 53, e-mail: circulairkampen@kampen.nl.

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 18 uur geleden