Afbeelding
Foto: Foto Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: ‘Kampen floreert op energie en passie vrijwilligers en ondernemers!’

· leestijd 2 minuten Ondernemen in Kampen

De afgelopen periode kenmerkt zich door vele festiviteiten, feesten en partijen in en rond Kampen, waar vele toeristen op af komen en onze mooie stad volop in haar kracht stond en de komende periode ook weer zal staan. 

Ik denk dan met name even terug aan het Full Color Festival van ‘onze’ Gerrit Juffer (Kagas) & Co. Wat een geweldig festival onder natuurlijk eveneens geweldige weersomstandigheden in het Stadspark. Ongelooflijk veel vrijwilligers die het Full Color Festival mede mogelijk gemaakt en geheel verzorgd hebben. Maanden van zorgvuldige voorbereiding en de laatste puntjes op de ‘i’ eindsprint ongeveer anderhalve week van tevoren richting de opmaat van een zonovergoten multicultureel Festival. 

Wat kunnen de organisatoren en vrijwilligers enorm trots zijn op hun prestaties die geleid hebben tot een onvergetelijk Full Color Festival. Een dergelijk “groots” festival in Kampen zou onmogelijk zijn zonder de vele sponsoren die een bijdrage geleverd hebben. 

Kampen mag zich gelukkig prijzen met vele energieke en passie gedreven ondernemers die organisaties en verenigingen een warm Hart toedragen en ondersteunen. Hoe mooi en waardevol is dat?! Als ik dan tijdens Full Color diverse enthousiaste mensen spreek en de festival bezoekers zie genieten, dan maakt mij dat in stilte trots op onze mooie stad met al die energieke en passievolle mensen die dat toch maar even neerzetten allemaal. Complimenten aan alle betrokkenen!

Bij deze column “Ondernemend Kampen” behoort ook dat wij ondernemers van buiten Kampen omschrijven waarom het goed en verstandig is om hun onderneming in “groot Kampen” te vestigen. Eén van de bouwstenen van succesvol ondernemerschap is “netwerken”, elkaar ontmoeten, bijpraten en waar mogelijk verbindingen leggen die ondernemers en/of andere mensen weer verder helpen. In dat kader wil ik hier ook graag de geslaagde ondernemers reis van Businessclub IJsseldelta, de businessclub van v.v. Go-Ahead Kampen, naar Dublin benoemen. Met ruim 40 ondernemers uit Kampen en de wijde Regio drie dagen op reis naar de Ierse cultuur. Wat mij opviel is dat er veel nieuwe jonge ondernemers mee waren deze reis. Mooi om te zien dat weer een “nieuwe” generatie ondernemers actief is in onze mooie stad en ook ver daarbuiten. In drie dagen tijd worden er vele onderlinge contacten gelegd en worden er ook veel tips onder elkaar gedeeld, want immers iedere ondernemer gaat doorgaans door diverse verschillende fases heen met zijn bedrijf/bedrijven. Dan is het in vertrouwen onder elkaar klankborden en uitwisselen van ideeën en kansen natuurlijk een hele prettige aangelegenheid.

Eigenlijk beleven wij in onze prachtige Hanzestad ongelooflijk veel mooie dingen. Het is goed om ons daar bewust van te zijn. Natuurlijk kan en mag er soms ook een kritisch geluid zijn, maar bij mij overheerst toch over het algemeen dankbaarheid en plezier dat ik als geboren en getogen Kampenaar alweer meer dan 56 jaar deel uit maak van die “eeuwen oude Stad an de slinger van de iessel”! De komende periode zijn de Kamper Ui-Dagen er weer en staat 25 en 26 augustus het Hanzefest XL op het programma in Kampen. Nog genoeg gezelligheid en vertier dus weer de komende vakantieperiode. Geniet van uw/jouw vakantie rust en bovenal, geniet van ons prachtige Kampen!

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl 

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47