Afbeelding
Foto: John Zoetebier

Geduld KHC wordt beloond met ruime uitzege

Sport

HIERDEN - KHC won zaterdag ruim met 0-3 bij Hierden. Volgens KHC-trainer Kenan Durmusoglu voerden zijn speler het strijdplan uitstekend uit. “We waren geduldig. Dat was het sleutelwoord.”

Go-Ahead Kampen verloor een week eerder verrassend met 0-1 van Hierden. “We hebben Hierden heel serieus genomen. We hebben deze wedstrijd heel geconcentreerd aangepakt en hebben dik verdiend gewonnen”, aldus Durmusoglu.

KHC versloeg Hierden met de eigen wapens. Hierden is een ploeg die graag in de omschakeling toeslaat, maar moeite heeft om het spel te maken. “Vanuit een goede organisatie hebben we afgewacht en zijn we heel geduldig gebleven. We hebben als het ware tegen Hierden gezegd: Hier heb je de bal. Hoe goed zijn jullie dan? Daarin schoten ze tekort.”

KHC sloeg in het slot van de eerste helft toe. Eerst ging de bal op de stip, nadat Durk van der Leest werd vastgehouden. Leroy Knol benutte de strafschop. Enkele minuten later was het weer raak uit een omschakelmoment. Weer was Leroy Knol de doelpuntenmaker. Hij schoot de bal van afstand binnen.

In de tweede helft deed KHC geen gekke dingen. De nadruk lag op het consolideren van de voorsprong. Vlak voor tijd kwam KHC ook nog op 0-3. Livai Vos schoot de bal in de rechter bovenhoek.

Gerard Meijeringh